Home / Social / Ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar s-a mutat într-un spațiu nou

Ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar s-a mutat într-un spațiu nou

Din această săptămână, certificatele de cazier judiciar se vor elibera de la ghișeul deschis pe partea laterală a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au anunțat reprezentanții Compartimentului Relații Publice din cadrul instituției.

”Solicitanților de certificate de cazier judiciar din județul Vaslui le aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 17 ianuarie, ghișeul pentru primirea și eliberarea cererilor de cazier s-a mutat pe partea laterală a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui (dinspre Biblioteca Județeană Vaslui). Spațiile în care se desfășoară programul cu publicul, precum și birourile personalului, au fost modernizate în cadrul Proiectului de Consolidare și Modernizare a sediului Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui”, se arată într-un comunicat de presă al compartimentului.

Programul de lucru cu publicul va fi de luni până joi, între orele 08.00-12.00 și 14.00-16.00, iar în zilele de vineri între orele 09.00-13.00. De la această locație vor fi eliberate certificatele de cazier judiciar persoanelor fizice și juridice „pe loc” sau în cel mult trei zile, conform legii.

Acte necesare pentru obținerea certificatului de cazier judiciar:

  • cererea-tip motivată, cu datele complete de stare civilă;

  • actul de identitate (cartea de identitate, pașaport/permis de ședere, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate);

Cererea poate fi depusă, personal sau prin împuterniciți (prin procură notarială), la subunitatea de poliție de la locul de naștere ori de domiciliu/reședință. Certificatele de cazier judiciar sunt valabile 6 luni de la data eliberării.

În cazul persoanelor juridice, pentru eliberarea cazierului judiciar trebuie să se prezinte reprezentantul legal. În caz contrar, este necesară o împuternicire din partea acestuia.

About Simona Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: