Home / Justitie / Minor reținut pentru furturi din locuințe

Minor reținut pentru furturi din locuințe

Polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni au probat activitatea infracțională a unui minor de 16 ani din orașul Murgeni, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de furt calificat și o tentativă la infracțiunea de furt calificat. Acesta a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore.

Polițiștii au stabilit faptul că tânărul a pătruns pe timp de noapte în imobile de pe raza orașului Murgeni și a sustras bunuri (aparatură electronică, scule electrice etc.) în valoare de aproximativ 7.500 de lei. Faptele au fost săvârșite în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018. Toate bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști și restituite părților prejudiciate. Tânărul a a fost reținut pe bază de ordonanță de polițiști pentru o perioadă de 24 ore. Ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Polițiștii reamintesc faptul că infracțiunile de furt din locuințe sunt înlesnite de ușile de acces în imobile lăsate neasigurate de către proprietari! Autorii acestui gen de infracțiuni încearcă ușile locuințelor, iar dacă acestea sunt descuiate, pătrund și sustrag bunurile găsite la vedere, cât de rapid posibil, pentru a nu fi surprinși de proprietari.

IPJ Vaslui vă recomandă să vă procurați și să montați la ușile de acces în locuințe, garaje și la ferestre mecanisme de închidere sigure și rezistente și/sau grilaje. Important este să asigurați un iluminat corespunzător în curte. Când părăsiți domiciliul, verificați dacă ați închis bine ușile și ferestrele. Asigurați pe timp de noapte o bună iluminare a locuinței. Prezența în curte a cel puțin un câine este obligatorie. Nu permiteți accesul în curte sau casă a persoanelor necunoscute sau care oferă spre vânzare diverse bunuri, simulează stări de rău sau caută munci sezoniere. În aceste cazuri, rețineți cât mai multe din semnalmentele acestor persoane, eventual numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care se deplasează. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: