Google+
Home » Sanatate » Numărul infecțiilor respiratorii a crescut considerabil în ultima săptămână, ajungând la aproape o mie de cazuri în județ

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut considerabil în ultima săptămână, ajungând la aproape o mie de cazuri în județ

Numărul infecțiilor respiratorii și a pneumoniilor a crescut considerabil în județ, cu peste 50%, în ultima săptămână, ajungând la aproape o mie de cazuri raportate de medicii de familie și cei specialiști. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține, însă, că morbiditatea în ceea ce privește infecțiile respiratorii se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă.

Schimbările bruște de temperatură din ultima perioadă dă peste cap sănătate populației din județ. Drept dovadă este creșterea spectaculoasă a infecțiilor respiratorii din a doua săptămână din an, când au fost depistate de către medici 988 de cazuri de infecții respiratorii și pneumonii. Cei mai afectați sunt copiii cu vârste de până la 14 ani, în rândul cărora s-au înregistrat 393 de infecții respiratorii și 45 de pneumonii, aproape jumătate din numărul total al bolnavilor. Mai mult decât atât, 96 dintre aceștia sunt bebeluși, pentru o parte din ei impunându-se internarea.

Deși morbiditatea prin infecții respiratorii acute a înregistrat o creștere în ultima săptămână față de cea anterioară cu circa 52%, aceasta s-a încadrat în intervalul așteptat pentru perioada din an în care ne aflăm. Față de perioada similară a anului trecut, morbiditatea prin infecții respiratorii este mai scăzută”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

De la începutul sezonului de monitorizare a infecțiilor respiratorii, în județul nostru nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: