Google+
Home » Justitie » (VIDEO) Bătrână în stare gravă, cu arsuri de gradul 4, după ce casa i-a luat foc

(VIDEO) Bătrână în stare gravă, cu arsuri de gradul 4, după ce casa i-a luat foc

de Daniel MICU

O femeie de 68 de ani din comuna Stănilești se zbate între viață și moarte, cu arsuri pe aproape tot corpul. Și asta, după ce, în zori, a aprins focul în sobă cu benzină. Din neatenție, totul în jur s-a aprins și zadarnic a încercat să stingă singură flăcările. Vâlvătaia a cuprins bucătăria, iar proprietara a rămas captivă în interior. Vecinii au reușit cu greu să o scoată din capcana de foc, însă starea ei este una foarte gravă, medicii fiind reținuți în privința șanselor sale de supraviețuire.

Femeia locuiește singură în satul Budu, comuna Stănilești. Dimineață, a vrut să aprindă focul în sobă, iar pentru asta a folosit o substanță inflamabilă, benzină, sunt de părere pompierii. Materialele din jur s-au aprins și femeia nu a putut stăpâni extinderea flăcărilor. Bucătăria și acoperișul s-au făcut scrum în doar câteva minute. oamenii au sărit imediat în ajutorul bătrânei și au scos-o cu greu din foc. Era inconștientă și cu arsuri profunde pe tot corpul. A fost preluată de către paramedicii militari și, ulterior, predată echipajului cu medic.

”Am preluat de la Echipajul de Prim Ajutor o pacientă în vârstă de 68 de ani, scoasă din casă după ce a fost stins un incendiu. Din păcate, prezintă arsuri pe peste 90 la sută, de gradul 4, arsuri prin flacără, foarte gravă e pacienta. Va fi internată pe ATI. Va fi transferată dacă va suporta transferul. Acum starea este foarte gravă, șansele sunt minime după părerea mea», a declarat dr Carmena Piseru, SMURD Vaslui.

În zonă au ajuns un Echipaj de Prim Ajutor, o autospecială și 11 pompieri de la Secția Huși. Incendiul se manifestă la bucătărie, precum și la acoperiș, cu risc de propagare la întreaga locuință. Fiica ei a aflat teribila veste în străinătate, acolo unde muncește de ani buni și este acum în drum spre casă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: