Home / Administratie / Alexandru Brădățan și Ansamblul ”Ștefan Vodă”, capul de afiș în Vaslui la sărbătorirea Micii Uniri

Alexandru Brădățan și Ansamblul ”Ștefan Vodă”, capul de afiș în Vaslui la sărbătorirea Micii Uniri

Artistul bucovinean Alexandru Brădățan și Ansamblul ”Ștefan Vodă” vor fi capul de afiș în Vaslui la spectacolul pregătit de Primăria Vaslui pentru a sărbători cei 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Desigur, din programul de muzică populară nu vor lipsi și artiștii locali, precum și Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, coordonată de dirijorul Cristian Năstasă.

Aniversarea celor 159 de ani de la Unirea Principatelor Române nu va trece nemarcată de către autoritățile locale din Vaslui. Așa cum i-a obișnuit pe locuitorii municipiului, primăria a pregătit un spectacol deosebit, din care nu va lipsi, cu siguranță, la fel ca în anii din urmă, și acea horă a unirii, care va fi întinsă de artiști și spectatori în întreaga piață civică. Însă, poate cel mai important este numele artiștilor care vor evolua pe scenă, unii de marcă pentru folclorul românesc și nu numai. În primul rând, este vorba despre interpretul bucovinean de muzică populară Alexandru Brădățan, unul cu care publicul vasluian a mai făcut cunoștință la alte evenimente folclorice din anii din urmă. Tot statut de invitați speciali vor avea și membrii Ansamblului ”Ștefan Vodă”, din Republica Moldova.

Deocamdată, autoritățile nu au stabilit cu exactitate ora la care va începe spectacolul, însă cu siguranță va fi în jurul prânzului, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani de când ziua de 24 ianuarie este liberă pentru bugetari prin lege. De asemenea, nu se știe cu exactitate nici locația, aceasta urmând a se stabili în funcție de vreme, fie în Centrul Civic, cel mai probabil, sau în Casa de Cultură ”C. Tănase” Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: