Google+
Home » Administratie » Conducerea Poliției Județene și o parte din serviciile instituției s-au mutat în casă nouă

Conducerea Poliției Județene și o parte din serviciile instituției s-au mutat în casă nouă

Conducerea Poliției Județene și o parte din serviciile instituției s-au mutat în casă nouă, adică în acel corp de clădire care a fost renovat în ultimele patru luni. Tot aici va funcționa și ghișeul pentru eliberarea cazierelor.

Sărbătoare la Poliția Județeană Vaslui. Conducerea instituției s-a mutat în casă nouă, adică în acel corp de clădire aflat în reabilitare de aproape 12 ani. De asemenea, o parte dintre serviciile inspectoratului, cum ar fi cel pentru acțiuni speciale, financiar, resurse umane și criminalistică, au norocul să funcționeze în birouri moderne, unele dintre acestea și dotate corespunzător.

Reabilitarea acestui corp de clădire în care ne-am mutat era realizată în procent de 80% atunci când am primit finanțarea de la minister în cursul anului trecut. Diferența de 20%, care a însemnat finisajele și dotările necesare ale birourilor, s-a realizat în patru luni, cheltuindu-se nu mai puțin de 2,2 milioane de lei”, ne-a declarat inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, Gabriel Doru Panțiru.

Tot în corpul de clădire care a fost reabilitat, cel dinspre Biblioteca Județeană, a fost mutat și ghișeul de eliberare a cazierelor judiciare.

Sediul IPJ Vaslui a reintrat într-un amplu proces de consolidare în 2017, după ce Ministerul Afacerilor Interne a aprobat alocarea sumei de 3,2 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii. Pe lângă refacerea structurii de rezistență a imobilului situat în zona centrală a municipiului Vaslui, investiția presupune și dotarea tuturor birourilor cu mobilier și aparatură specifică activității polițienești.

Lucrările de reabilitare a clădirii Poliției Județene Vaslui și dotarea acesteia va trebuie finalizată în termen de trei ani, respectiv până la mijlocul anului 2020. Inițial, sediul IPJ Vaslui a intrat într-un amplu proces de consolidare în 2006, însă lucrările au fost sistate după cinci ani din cauza lipsei de fonduri.

Firma care a câștigat licitația pentru refacerea sediului IPJ și-a mutat lucrările la începutul acestui an în cel de-al doilea corp de clădire, cel situat dinspre Complexul Meșteșugarilor. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: