Google+
Home » Invatamant » Noile reguli privind telefoanele mobile ale elevilor le dau bătăi de cap profesorilor bârlădeni

Noile reguli privind telefoanele mobile ale elevilor le dau bătăi de cap profesorilor bârlădeni

de Mihaela NICULESCU

Cea mai „mare” problemă a învățământului românesc este pe cale să se rezolve și la Bârlad. Telefoanele mobile ale elevilor vor fi depozitate într-un loc special, sub cheie, pentru a nu perturba desfășurarea orelor.

În urmă cu câteva zile cadrele didactice din Bârlad, prezente la întâlnirea cu inspectorul general școlar, au fost sfătuite să respecte întocmai noile modificări aduse de ministrul educației regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Noile modificări aduse regulamentului cadru de organizare și funcționare a școlilor vor trebui făcute cunoscute elevilor, profesorilor, reprezentanților părinților, după care vom întocmi noul regulament cadru și vom trece la aplicarea întocmai a măsurilor luate la nivel de minister”, ne-a declarat Mariana Balan, directoarea Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad.

Această unitate de învățământ nu a avut până acum probleme legate de utilizarea telefoanelor mobile de către elevi în timpul orelor de curs, dar este posibil ca în alte unități școlare utilizarea acestora să fi perturbat desfășurarea orelor.

Majoritatea directorilor de școli și licee bârlădene consideră că nu acest lucru era unul atât de important pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ românesc, dar unde-i lege nu-i tocmeală. În vechiul regulament cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar se stipula clar că mobilele trebuie închise, în caz contrar, la mai multe abateri, elevul putea fi sancționat, inclusiv cu scăderea notei la purtare. Cadrele didactice se tem însă că depozitarea telefoanelor mobile într-un anumit loc va crea mai mari probleme decât dacă s-ar fi închis și atât. Se vor face glume pe seama telefoanelor, unii elevi vor spune că li s-au deteriorat obiectele, alții poate își vor însuși două mobile pentru a se distra sau pur și simplu vor exista și cazuri în care unii elevi vor spune că li s-a stricat aparatul.

Cum reglementarea este oarecum ambiguă, profesorii nu știu dacă mobilele vor trebui reținute până la sfârșitul orelor sau le vor fi înmânate posesorilor în fiecare pauză. Va fi un efort în plus pentru profesori, care în continuare, conform noilor reglementări, vor trebui să facă de serviciu pe școală. Elevii nu vor mai avea voie să fie luați de la ore pentru a sta de pază, totul rămânând în grija profesorilor.

Puține școli bârlădene își permit luxul de a avea paznici, în afara cadrelor didactice. Profesorii consideră că nu este normal ca ei să facă prin rotație ceea ce ar trebui să facă un personal specializat și că, mai bine, ministrul Liviu Pop ar fi dispus alocarea unor fonduri pentru angajarea de personal care să se ocupe de asigurarea securității elevilor, dar și a profesorilor, din unitățile de învățământ.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: