Google+
Home » Administratie » Autoritățile bârlădene s-au pus pe treabă. Iarna nu le-a mai luat prin surprindere

Autoritățile bârlădene s-au pus pe treabă. Iarna nu le-a mai luat prin surprindere

de Mihaela NICULESCU

Se pare că autoritățile locale bârlădene și-au învățat lecția anul acesta și iarna nu le-a mai luat prin surprindere. După ce miercuri seară a apărut poleiul în oraș, S.C. CUP S.A. a împrăștiat imediat material antiderapant și abia apoi a intervenit în curățarea străzilor de zăpadă, evitând astfel creșterea grosimii gheții, care ar fi apărut a doua zi.

Ieri dimineață, între orele 4.00 și 6.00, utilajele societății S.C. CUP S.A., societate responsabilă cu deszăpezirea arterelor orașului, au început să acționeze pentru a asigura accesul mașinilor și pietonilor în condiții normale.

Am intervenit cu utilajele noastre, patru buldoexcavatoare cu lame, patru sărărițe, un tractor pentru curățarea trotuarelor de zăpadă și suntem pregătiți cu 700 tone de material antiderapant. Am acționat atât în zona centrală (cu excepția bulevardului Republicii, care se află în grija celor de la Drumuri Naționale), cât și în cartierele de case, dar și în zonele aflate în pantă, cum ar fi Cartierul Deal. Suntem pregătiți să descongestionăm arterele dacă vremea va continua să creeze probleme. Ieri, de la ora 9.00, utilajele noastre au intrat și în asociațiile de proprietari, ajutând conducerile asociațiilor, care nu au în dotare mijloace eficiente de deszăpezire”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul executiv al S.C. CUP S.A.

În paralel cu această societate au acționat și reprezentanții Primăriei, cu ajutorul asistaților social, care au degajat cu lopețile trotuarele din mai multe zone ale orașului, cum ar fi strada Dragoș Vodă, strada Vasile Pârvan și zona Piață.

Un oarecare interes au manifestat și agenții economici, mulți ieșind cu lopeți dis-de-dimineață, pentru a curăța trotuarele din fața magazinelor și sediilor lor. Tot ieri, reprezentanți ai conducerii Primăriei, însoțiți de polițiști locali, au distribuit avertismente scrise agenților economici, în ideea de a le reaminti obligația ce le revine, de a curăța zona din fața sediilor lor, atât de zăpadă, cât și de gheață. Amenzile care se aplică pentru nerealizarea lucrărilor de deszăpezire a trotuarelor sunt destul de mari, cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Reprezentanții Primăriei atrag atenția și populației care locuiește la case să își curețe trotuarul din fața gospodăriilor pentru că, în caz contrar, proprietarii sunt pasibili de amenzi deloc de neglijat.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: