Home / Sport / HC Vaslui întâlnește duminică pe CSM Bacău, într-un meci amical

HC Vaslui întâlnește duminică pe CSM Bacău, într-un meci amical

Handbal Club Vaslui dă piept duminică, de la ora 12.00, cu CSM Bacău, într-un meci amical menit să pună la punct relațiile de joc ale echipei pregătite de Bozo Rudici. Partida va avea loc în Sala Polivalentă din Vaslui.

Adversara vasluienilor este lidera seriei A din Divizia A, un adversar redutabil care a reușit un parcurs perfect în turul competiției, cu nouă victorii din tot atâtea meciuri disputate. Băcăuanii au un atac fantastic, cu 365 de goluri marcate, adică o medie de peste 40 goluri pe meci. Au nu doar cea mai bună ofensivă din serie, ci și cea mai bună apărare, cu doar 214 goluri primite, adică mai puțin de 24 pe meci. Dacă reușesc să rămână pe locul 1 în Divizia A băcăuanii vor promova automat în Liga Zimbrilor.

CSM Bacău a oferit una din surprizele acestei ediții din Cupa României, calificându-se în sferturi după ce a eliminat AHC Dunărea Călărași (ocupanta locului 8 în Liga Zimbrilor). Vasluianul Dragoș Hanțaru a fost atunci unul din cei mai buni de pe teren, reușind să marcheze pentru CSM Bacău nu mai puțin de 10 goluri. În tabăra băcăuana mai este înregimentat și un alt vasluian internațional de tineret, Alexandru Ionescu.

HC Vaslui și CSM Bacău au disputat în 2016 barajul pentru participarea în ediția următoare a Ligii Zimbrilor, vasluienii având câștig de cauză. Meciul nu a fost însă deloc unul tranșat ușor de aceștia. HC Vaslui a tremurat serios și a învins în extremis, scor 30 – 29, după ce la pauză băcăuanii conduceau cu 14 – 11. Într-un amical jucat în 2017 CSM Bacău a învins HC Vaslui cu 46 – 40. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori și în primul eșalon de handbal masculin din România, băcăuanii având câștig de cauză de fiecare dată. În sezonul 2014 – 2015 Știința Bacău a câștigat acasă cu 26 – 19 și în deplasare cu 26 – 23.

Handbal Club Vaslui ocupă doar locul 12 în Liga Zimbrilor, poziție care duce la baraj. Vasluienii au însă doar două puncte avans față de CSM Făgăraș, echipă de pe loc retrogradabil. Pentru a-și intra în pâine înainte de începerea Ligii Zimbrilor și a-și crește șansele de a urca în clasament HC Vaslui mai are programate două partide amicale. Marți va întâlni încă o dată pe CSM Bacău, în deplasare. Pe 26 ianuarie vasluienii vor juca o a treia partidă amicală.

Campionatul se va relua pe 1 februarie, când HC Vaslui va întâlni laterna roșie Politehnica Iași, în deplasare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: