Home / Sanatate / O gravidă a născut în Centrul Maternal Bârlad, înainte ca echipajul medical al ambulanței să ajungă la caz

O gravidă a născut în Centrul Maternal Bârlad, înainte ca echipajul medical al ambulanței să ajungă la caz

O gravidă din comuna Dodești a născut, miercuri seara, în Centrul Maternal Bârlad, fără a beneficia de asistență medicală, în condițiile în care Serviciul de Ambulanță a fost anunțat foarte târziu prin numărul de urgență 112, după ce se declanșase travaliul. Moașele femeii au fost două salariate ale centrului, care s-au descurcat foarte bine până la sosirea echipajului medical.

Naștere cu final fericit în Centrul Maternal Bârlad, acolo unde o femeie a adus pe lume un băiețel sănătos, chiar dacă nu a beneficiat de asistență medicală de specialitate. Gravida, în vârstă de 42 de ani, se pare că a strigat după ajutor când deja i se declanșase travaliul. Primele care au intervenit au fost cele două lucrătoare sociale de serviciu în acel moment în centru, care au ajutat-o pe femeie să nască, nu înainte de a chema și ambulanța.

Dacă nașterea nu era asistată așa cum trebuie, exista riscul asfixiei fătului, având în vedere că avea cordonul ombilical în jurul gâtului. Noi am ajuns la 5-7 minute de la apelul la numărul de urgență 112, când copilul era deja născut”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

După stabilizarea sa de către echipajul medical, băiețelul de 2,450 kg a fost transportat, alături de mama sa, la Spitalul de Urgență Bârlad. Starea celor doi era una bună joi dimineață, fără riscuri. Femeia de 42 de ani a ajuns în Centrul Maternal din cauza condițiilor improprii în care locuia împreună cu concubinul său, într-o casă neîncălzită. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: