Google+
Home » Sanatate » O gravidă a născut în Centrul Maternal Bârlad, înainte ca echipajul medical al ambulanței să ajungă la caz

O gravidă a născut în Centrul Maternal Bârlad, înainte ca echipajul medical al ambulanței să ajungă la caz

O gravidă din comuna Dodești a născut, miercuri seara, în Centrul Maternal Bârlad, fără a beneficia de asistență medicală, în condițiile în care Serviciul de Ambulanță a fost anunțat foarte târziu prin numărul de urgență 112, după ce se declanșase travaliul. Moașele femeii au fost două salariate ale centrului, care s-au descurcat foarte bine până la sosirea echipajului medical.

Naștere cu final fericit în Centrul Maternal Bârlad, acolo unde o femeie a adus pe lume un băiețel sănătos, chiar dacă nu a beneficiat de asistență medicală de specialitate. Gravida, în vârstă de 42 de ani, se pare că a strigat după ajutor când deja i se declanșase travaliul. Primele care au intervenit au fost cele două lucrătoare sociale de serviciu în acel moment în centru, care au ajutat-o pe femeie să nască, nu înainte de a chema și ambulanța.

Dacă nașterea nu era asistată așa cum trebuie, exista riscul asfixiei fătului, având în vedere că avea cordonul ombilical în jurul gâtului. Noi am ajuns la 5-7 minute de la apelul la numărul de urgență 112, când copilul era deja născut”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

După stabilizarea sa de către echipajul medical, băiețelul de 2,450 kg a fost transportat, alături de mama sa, la Spitalul de Urgență Bârlad. Starea celor doi era una bună joi dimineață, fără riscuri. Femeia de 42 de ani a ajuns în Centrul Maternal din cauza condițiilor improprii în care locuia împreună cu concubinul său, într-o casă neîncălzită. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: