Home / Justitie / Cercetați pentru furt și tăinuire

Cercetați pentru furt și tăinuire

Polițiștii vasluieni au identificat persoana care a sustras, în luna decembrie a anului trecut, o autoutilitară de pe raza municipiului Vaslui.

Cercetările demarate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, după ce au fost sesizați de un bărbat de 54 de ani cu privire la faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, au ajuns la final. Persoanele bănuite de comiterea faptei sunt un tânăr de 26 de ani din municipiul Vaslui și un tânăr de 28 de ani din municipiul Iași.

Polițiștii au stabilit faptul că în dimineața zilei de 29 decembrie 2017, tânărul de 26 de ani a sustras autoutilitara de pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Vaslui. Mașina era lăsată de proprietar descuiată și cu cheile în contact. Tânărul s-a deplasat cu mașina până în municipiul Iași. Aici, s-a întâlnit cu tânărul de 28 de ani și i-a solicitat să o vândă, precizându-i faptul că a sustras-o din localitatea Vaslui. În zilele următoare, tânărul de 28 de ani a vândut mașina unei persoane din municipiul Iași.

Pe 17 ianuarie tânărul de 28 de ani a fost reținut de polițiști 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Tânărul de 26 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost arestat preventiv, la începutul acestui an, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt pe raza municipiului Vaslui.

Pentru ca posesorii de autoturisme să nu devină victime, polițiștii le recomandă să își asigure autovehiculul în momentul parcării acestuia. Nu parcați autoturismele în locuri neamenajate, nepăzite și neiluminate, astfel favorizați activitatea hoților. Aveți grijă să nu uitați în autovehicul lucruri tentante, ca: genți, telefoane mobile, aparatură electronică, poșete de damă. Nu lăsați autoturismele descuiate și chiar cu cheile în contact ori, datorită unor defecțiuni staționate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate. Dotați autoturismul cu dispozitiv antifurt. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Un tânăr fără permis a dărâmat cu mașina gardul unei case din Vaslui. Ulterior, a încercat să păcălească polițiștii

Un tânăr de 28 de ...

Carambol între trei mașini, în fața Spitalului Județean Vaslui. Șoferul vinovat, lăsat fără permis și amendat

Trei mașini au fost implicate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: