Google+
Home » Sanatate » Spitalul „Elena Beldiman” primește o gură de oxigen printr-o nouă donație, de 30.000 de euro, a omului de afaceri bârlădean Constantin Duluțe

Spitalul „Elena Beldiman” primește o gură de oxigen printr-o nouă donație, de 30.000 de euro, a omului de afaceri bârlădean Constantin Duluțe

de Mihaela NICULESCU

Începutul anului a venit cu o veste bună pentru conducerea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Omul de afaceri bârlădean Constantin Duluțe a donat spitalului 30.000 de euro, o adevărată mană cerească pentru unitatea sanitară bârlădeană, care se confruntă cu o situație financiară jalnică.

Am donat în decembrie spitalului 140.000 de lei pentru că așa mi s-a părut normal. Este important, dacă poți, să ajuți comunitatea din care faci parte, iar spitalul este o instituție de care comunitatea are atâta nevoie. Sănătatea este cel mai de preț lucru al omului, de aceea zic să fim sănătoși și, dacă avem posibilitatea financiară, să ne implicăm în susținerea acestei instituții”, a declarat pentru Est News Constantin Duluțe.

Deocamdată, conducerea spitalului nu a luat o decizie în legătură cu destinația pe care o va da sumei oferite cu multă generozitate de omul de afaceri Constantin Duluțe.

Nevoile sunt multe și va trebui să le prioritizăm, astfel încât să luăm decizia cea mai bună. Ne dorim să achiziționăm, în principiu, aparatură medicală pe care să o folosim astfel încât să aducem și venituri la buget. Vom analiza atent situația în ședința comitetului director din luna februarie, când vom hotărî ce vom cumpăra cu banii donați de domnul Constantin Duluțe. Nu putem decât să-i mulțumim din suflet acestuia pentru sprijinul acordat în această perioadă în care spitalul trece prin momente foarte grele din punct de vedere financiar”, ne-a declarat Daniela Borș, managerul Spitalului „Elena Beldiman”.

Spitalul din Bârlad are nevoie de multe dotări, în special de cele legate de aparatura medicală de ultimă generație, performantă și fiabilă. Este nevoie de aparatură nouă la secția Obstetrică – Ginecologie, de un ecograf performant, dar și de înlocuirea instrumentarului foarte vechi. Nu doar această secție are nevoie de dotări noi, ci și alte secții ale spitalului care funcționează cu aparatură învechită. Ar fi necesară și o mașină cu care să fie transportată lenjeria conform ultimelor norme în vigoare.

Suma de 30.000 de euro oferită de bârlădeanul Constantin Duluțe este a doua donație consistentă pe care omul de afaceri o face spitalului bârlădean, după ce, anul trecut, acesta a donat 70.000 de euro, bani cu care s-a achiziționat o masă performantă de ortopedie, cu toate accesoriile, considerată o prioritate în acel moment.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: