Google+
Home » Justitie » Doi vasluieni s-au pus pe tâlhărit minori

Doi vasluieni s-au pus pe tâlhărit minori

Lipsiți de orice fel de scrupule. Doi bărbați în vârstă de 30, respectiv 32 de ani, au ajuns în atenția polițiștilor după ce au tâlhărit doi copii.

Bărbatul de 30 de ani a abordat pe 12 ianuarie un minor de 14 ani, care se deplasa pe strada C-tin Dobrogeanu Gherea. Prin amenințări cu acte de violență l-a deposedat de suma de 200 de lei și două telefoanele mobile. Polițiștii au mai stabilit faptul că bărbatul de 32 de ani i-a sustras duminică unui minor de 11 ani telefonul mobil, prin smulgere. Fapta a fost comisă în timp ce băiețelul se afla singur pe terasa Pieței Traian din municipiul Vaslui.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști 24 de ore. Pe numele bărbatul de 30 de ani a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul de 32 de ani a fost prezentat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Polițiștii vă recomandă să evitați evitați pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate și purtarea bijuteriilor la vedere atunci când vă deplasați după lăsarea întunericului. Dacă aveți asupra dumneavoastră sume importante de bani sau alte valori, este bine să vă luați măsuri suplimentare și să fiți însoțiți de o persoană de încredere. Nu numărați banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră. Printre cetățeni pot fi și infractori cărora le oferiți singuri „pontul”. Când efectuați diverse plăți, nu scoateți toți banii pe care-i aveți ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poșetei sau a buzunarului.

Când vă aflați la ghișeul unei bănci pentru a ridica o sumă de bani, este bine să observați comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situație și urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetățenilor, unde acționează.

Acordați atenție sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitați să le oferiți bunuri de valoare (telefoane mobile lănțișoare, sume mari de banii), toate acestea constituie o tentație pentru infractori. Nu împrumutați telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute, care, sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot. Acordați atenție sporită locului unde păstrați telefonul mobil în zonele aglomerate, pe mijloacele de transport în comun, în incinta unităților de învățământ sau a cluburilor de internet. Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacționați prompt și alertați persoanele din jur. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: