Home / Administratie / După trei ani de la decizia de implementare a plății online a impozitelor, bârlădenii tot nu au acces la sistem

După trei ani de la decizia de implementare a plății online a impozitelor, bârlădenii tot nu au acces la sistem

de Mihaela NICULESCU

Consumul nervos și timpul pierdut la Biroul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Bârlad, fie că este sau nu coadă, ar putea fi evitate, dacă impozitele ar putea fi plătite și online. Bârlădenii care doresc să achite impozitele pe clădire, teren sau mașină, în varianta electronică, mai au de așteptat. Cât, nu se știe, pentru că reprezentanții Primăriei nu au putut avansa un termen, dar spun totuși că e posibil ca anul acesta minunea să se întâmple.

Pentru ca bârlădenii să beneficieze de această oportunitate civilizată de plată a impozitelor, este nevoie de armonizarea softurilor, investiție care nu ar costa mai mult de 13.000 lei. Și totuși, de aproape trei ani, nu s-au găsit acești bani, în ciuda tot mai critici exprimate pe rețelele de socializare de bârlădenii puși pe drumuri.

Spiritele pe acest subiect s-au reinflamat recent, după ce ziarul nostru le-a adus la cunoștință bârlădenilor că pot merge să se achite de obligațiile fiscale la primărie și după orele 16.00, în zilele de miercuri. Măsura a fost luată ca urmare a nemulțumirilor contribuabililor care sunt la serviciu în timpul programului de funcționare a ghișeelor primăriei și nu se pot învoi. Mulți cetățeni au luat atitudine și împotriva metodelor învechite de lucru ale primăriei. Instituția a fost criticată pentru lipsa de interes față de implementarea sistemului online de plată a impozitelor. Primăria îi consolează pe bârlădeni cu oportunitatea de a-și achita online câteva taxe și amenzi precum taxa de timbru fiscal, taxa pentru buletin, amenzile de circulație, cele referitoare la ordinea publică și alte tipuri de amenzi. Dar aceasta plajă restrânsă nu-i mulțumește pe contribuabili, deoarece majoritatea e formată din plătitori de impozite, nu de taxe conjuncturale și de amenzi ocazionale.

În altă ordine de idei, reprezentanții Serviciului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei îi sfătuiesc pe bârlădenii care preferă plata online a acestor taxe și amenzi să fie foarte atenți atunci când plătească în sistem electronic. Un singur click greșit poate însemna o pagubă în buget și ulterior să constate că deși au crezut că s-au achitat de obligații, de fapt sunt buni de plată, întrucât banii au ajuns în alte conturi.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Nu se vrea!in tata impozitul se plătește online de mult!Primarul nu vrea! E prea comod!

x

Check Also

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: