Google+
Home » Administratie » Mii de vasluieni s-au prins în Hora Unirii în Centrul Civic, după un spectacol desfășurat la câteva grade minus

Mii de vasluieni s-au prins în Hora Unirii în Centrul Civic, după un spectacol desfășurat la câteva grade minus

Câteva mii de oameni au întins Hora Unirii în Centrul Civic din municipiul Vaslui, așa cum au făcut în urmă cu 159 de ani, la Iași, predecesorii lor care au înfăptuit unirea celor două principate, Moldova și Țara Românească. De fapt, acesta a fost apogeul manifestărilor organizate pe 24 Ianuarie de Primăria Vaslui, din care nu a lipsit spectacolul folcloric a căror protagoniști au fost interpretul de Alexandru Brădățan și Ansamblului Etnofolcloric „Ștefan Vodă” Căpriana.

Primăria Vaslui i-a ”mobilizat”, ca în fiecare an, pe localnici la una dintre cele mai importante sărbători ale poporului român, cea a Unirii Principatelor Române. În ciuda gerului specific lunii ianuarie, vasluienii au venit, cu mic, cu mare, în Centrul Civic pentru a urmări spectacolul folcloric oferit de către autorități pe 24 Ianuarie. Manifestarea a fost deschisă de către o parte dintre actorii Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad, cu un moment de evocare a Unirii Principatelor Române. Ulterior, pe scena din fața Palatului Prefecturii au urcat Orchestra de muzică populară ”Rapsodia Vasluiului” și Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului”. De asemenea, în fața publicului, care s-a mai dezghețat cu ceaiul fierbinte oferit de reprezentanții primăriei, au susținut recitaluri și artiști invitați din alte regiuni ale țării și chiar de peste hotare. Este vorba despre interpretul bucovinean Alexandru Brădățan și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă” Căpriana, din Republica Moldova.

Însă, apogeul acțiunii dedicate zilei de 24 Ianuarie l-a reprezentat Hora Unirii, în care s-au prins mii de vasluieni care, timp de minute bune, au jucat în jurul statuii lui Ștefan cel Mare din Centrul Civic. Printre cei prinși în horă s-au aflat și membrii Ansamblului de dansuri “Hora Vasluiului”, care au fluturat în permanență steaguri în mâini. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: