Home / Social / Protecția Copilului Vaslui a preluat cele două fetițe pe care unchiul lor au încercat să le violeze

Protecția Copilului Vaslui a preluat cele două fetițe pe care unchiul lor au încercat să le violeze

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a scos din familie cele două fetițe de 9 și 10 ani, din Pădureni (Oșești), pe care unchiul lor le-a dezbrăcat și a încercat să le violeze. Copilele au ajuns în plasament la o familie dintr-un sat învecinat, urmând să fie incluse și într-un program de consiliere psihologică.

Cele două copile de 9 și 10 ani pe care unchiul lor a încercat să le violeze au ajuns în plasament la o familie dintr-un sat învecinat. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a decis să le scoată din familie, mai precis de lângă tatăl lor, având în vedere că mama este plecată la muncă peste hotare. Împreună cu fetele au ajuns la asistentul maternal profesionist și alți doi frați de-ai acestora, ținând cont de situația familială a celor patru copii.

Toți minorii ajunși în plasament au acceptat instituirea măsurii de protecție, în urma consilierii acordată de către specialiștii instituției. Cei patru frați nu au fost despărțiți, ci au fost securizați în cadrul aceleași familii pe care o cunoșteau”, ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Reprezentanții DGASPC Vaslui au decis, totodată, să includă cele două copile într-un program de consiliere psihologică, având în vedere trauma suferită. De asemenea, copilele vor urma și un program de adaptare la noul mediul familial.

În ceea ce-l privește pe unchiul lor, acesta se află în arestul poliției, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vaslui, fiind acuzat de comiterea a două tentative de viol. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: