Home / Social / Vasluienii au venit special în Gara Vaslui pentru a saluta ”Trenul Unirii”

Vasluienii au venit special în Gara Vaslui pentru a saluta ”Trenul Unirii”

Câteva zeci de vasluieni au venit, miercuri, în Gara Vaslui pentru a saluta ”Trenul Unirii”, unii dintre ei având și steaguri în mâini. O parte dintre călători, membri ai Clubului de Cicloturiști au coborât din tren și au jucat Hora Unirii, alături de mai mulți localnici.

Trenul Unirii” nu a mai fost invizibil în Stația CFR Vaslui, așa cum s-a întâmplat de 1 Decembrie. Câteva zeci de localnici au fost prezenți în gară pentru a-i saluta pe cei care au ales să meargă cu această garnitură, pusă special în mișcare de către SNTFR Călători pentru a marca cei 159 de ani de la Mica Unire. Vasluienii au venit cu steagurile la ei, pe care nu s-au sfiit să le fluture la intrarea trenului în gară. O parte dintre călători, în special membri ai Clubului de Cicloturiști, au coborât din tren și au jucat Hora Unirii, în care s-au prins și o parte dintre localnici. Totul s-a derulat foarte rapid întrucât garnitura CFR nu a stat în Gara Vaslui decât două minute.

Lumea este foarte animată în tren. Este încântată de sărbătoarea românilor, în special a moldovenilor. În tren se află câteva sute de pasageri, printre care și două grupuri organizate, ”Pasionații Feroviari” și Clubul de Cicloturișt”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători, Alina Predescu.

Mulți dintre vasluienii prezenți în Gara Vaslui au fotografiat trenul a cărui locomotivă era vopsită în roșu, galben și albastru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: