Home / Politic / Deputatul de Vaslui, Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice, în Guvernul Dăncilă
Ana Birchall

Deputatul de Vaslui, Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice, în Guvernul Dăncilă

Ana Birchall, deputat de Vaslui, a fost desemnată vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice în Guvernul Dăncilă. Are 44 de ani și este din Mizil, județul Prahova.

Este membru PSD din 2005. A fost șeful Departamentului de Educație și Cercetare PSD (2007-2009); secretar executiv PSD pe probleme de tineret și egalitate de șanse (2005-2007). Este consilier pe probleme de politică externă al președintelui PSD (din 2012); secretar executiv pe probleme de relații internaționale, PSD (2011-2014). Secretar General Adjunct (Relații Internaționale) al PSD (din iunie 2016); vicepreședinte Organizația Județeană Vaslui a PSD (din oct.2015). Este președintele Forumului Progresist Social-Democrat (din febr. 2014).

Deputat din partea PSD, Colegiul nr. 5 Vaslui (dec. 2012- dec. 2016), a activat ca membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României în spațiul Schengen și președinte al Grupului parlamentar de prietenie România-India.

La 11 decembrie 2016 a câștigat din partea PSD un al doilea mandat de deputat, fiind aleasă în circumscripția electorală nr.39 Vaslui. A fost validată în funcție la 21 decembrie 2016. Face parte din Comisia pentru afaceri europene, este președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India, și, de asemenea, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia.

Este președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (din sept. 2017) și președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 (din oct. 2017).

La 3 ianuarie 2017, Ana Birchall a fost propusă de Partidul Social Democrat pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene în guvernul premierului desemnat Sorin Grindeanu. A depus jurământul de învestitură în această funcție la 4 ianuarie 2017.

About Simona Vasile

x

Check Also

Primarul de Vaslui se gândește să desființeze Poliția Locală

Poliția Locală ar putea fi desființată ...

Consilierul liberal Adrian Todireasa îi reproșează lui Dumitru Boroș că nu a știut să se impună la negocierile pentru împărțirea posturilor de conducere

Numărul deosebit de mic de posturi ...

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a PNL, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: