Home / Administratie / Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui cere sprijinul Prefecturii pentru a beneficia de fonduri europene

Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui cere sprijinul Prefecturii pentru a beneficia de fonduri europene

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a cerut ieri sprijinul Instituției Prefectului, pentru găsirea unor soluții care să ducă la creșterea suprafețelor de pajiști permanente, care vor beneficia de fonduri europene, precum și pentru îmbunătățirea calității acestora.

Rezolvarea acestor probleme este cu atât mai necesară cu cât, începând cu 01 ianuarie 2019 va fi obligatorie aplicarea amenjamentului pastoral. Pentru suprafețele de pajiști permanente, în anul 2017 APIA a acordat o subvenție în valoare de 97,25 €/ha. Cu toate acestea, suprafața de pășuni și fânețe din domeniul public și privat al UAT-urilor pentru care s-au solicitat subvenții în anul 2017 este mai mică de un sfert din suprafața totală”, a spus directorul DAJ, Gigel Crudu.

Potrivit informațiilor furnizate de către APIA Vaslui, în anul 2017 au solicitat subvenții un număr de 27 asociații ale crescătorilor de animale pentru suprafața de 7.913 ha, iar în urma verificărilor făcute s-a constatat că doar 14 dintre acestea au îndeplinit condițiile de eligibilitate pentru suprafața de 3.696 ha. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: