Home / Sanatate / Spitalul bârlădean va avea cei mai buni bucătari… pe hârtie! Conducerea a decis să facă angajări fără probă practica

Spitalul bârlădean va avea cei mai buni bucătari… pe hârtie! Conducerea a decis să facă angajări fără probă practica

de Mihaela NICULESCU

Unde s-a mai văzut concurs pentru postul de bucătăreasă fără probă practică? La Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad e posibil. Candidatele la posturile de bucătărese nu trebuie să susțină probă practică, ci sunt nevoite să parcurgă o bibliografie stufoasă în loc să facă dovada că știu să gătească corect și igienic, în cadrul unei probe de lucru.

Pe lângă proba scrisă programată pe 5 februarie, candidatele care vor trece de această probă de foc vor participa pe 8 februarie la proba de interviu. Acestea sunt probele pentru care a optat managerul spitalului. Pe cele cinci posturi de bucătărese se vor bate 20 de candidate.

Deși serviciul externalizat lucrează cu bucătărese pricepute, cu experiență, pe care le-a preluat chiar din rândul foștilor salariați ai spitalului, nu toate bucătăresele de la acest serviciu privat s-au înscris la concurs. Nu vor să riște și să fie respinse, așa cum s-a întâmplat cu 99% din angajatele spălătoriei externalizate. Din nouă spălătorese care au lucrat la firma ce a asigurat serviciul de spălătorie în anii din urmă spitalul a angajat doar una, evident prin așa-zisul concurs, care s-a dovedit în timp a fi doar o simulare în instituția bugetară.

Spitalul „Elena Beldiman” mai are disponibile și șase locuri de muncitori necalificați. Și aici va fi o adevărată bătălie, pentru că pe cele șase locuri scoase s-au înscris 52 de persoane. În cazul acestora, concursul constă în proba practică și interviu, cu alte cuvinte muncitorii necalificați sunt oarecum mai importanți ca bucătăresele, pentru că aceștia trebuie să dovedească mai abitir anumite aptitudini, decât cele care gătesc efectiv hrana. Nu întotdeauna atestatele obținute dovedesc pregătirea profesională reală a candidatelor. Nicăieri în lumea civilizată nu se pune accent pe proba scrisă, ci pe proba practică, în cadrul căreia pot fi testate și cunoștințele teoretice.

Puțini dintre muncitorii necalificați care lucrează acum la blocul alimentar s-au înscris la concurs pentru a lucra la serviciul Bucătărie, pe care spitalul îl va reinternaliza. Și ei spun că au anumite rezerve în privința corectitudinii concursului. Și cum o bucătărie nu poate funcționa fără magazioner, spitalul are disponibil un singur post, pe care se vor bate 12 candidați, iar cel mai bun dintre cei mai buni va fi declarat câștigător. Și în acest caz, candidații vor susține probă scrisă și interviu, ca bucătăresele.

About Tehno Redactor

One comment

  1. La sp.barladean familia Sarbu e cea care hotarareste. cine castiga concursul …! vom vedea in continuare!

x

Check Also

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se apropie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: