Google+
Home » Sanatate » Numărul cazurilor de rujeolă din județ, ținut secret de DSP
Mihaela Vlada

Numărul cazurilor de rujeolă din județ, ținut secret de DSP

de Mihaela NICULESCU

La secția de Boli Infecțioase a Spitalului „Elena Beldiman” sunt internați în acest moment 12 pacienți cu rujeolă: nouă copii și trei adulți. În ultimul timp, numărul cazurilor de rujeolă în județ a fost destul de mare comparativ cu alte județe ale țării, la un moment dat Vasluiul fiind pe primul loc, cu 23 de cazuri noi de rujeolă.

Reporterul Est News a contactat Direcția de Sănătate Publică pentru a obține date referitoare la numărul actual de pacienți cu rujeolă, simple date statistice, dar informații publice, care, de altfel, trebuie făcute cunoscute. Din păcate, reprezentanții DSP nu oferit informațiile privind numărul de cazuri de rujeolă înregistrate în acest moment în județ și care a fost dinamica lor în ultima perioadă, pe motiv că nu au timp.

Medicii de familie manifestă mai multă transparență și unii spun că au reușit să vaccineze toți copiii la termen, alții că mai au copii nevaccinați, din cauza dezinteresului manifestat de părinți. În ultimele luni țara noastră s-a confruntat cu o epidemie de rujeolă, așa că în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătății, medicii au fost nevoiți să aplice măsuri de a vaccinare suplimentară a copiilor cu vârste cuprinse între nouă și 11 luni. În mod normal programul de vaccinare antirujeolică înseamnă vaccinarea copilului la un an și la cinci ani. Cu toate acestea, în județ există copii care, deși au fost vaccinați la un an, au făcut rujeolă la patru ani, dar și adulți care au făcut boala acum, după ce în copilărie au avut rujeolă. Medicii spun că astfel de cazuri, mai rare ce-i drept, sunt normale și că boala reapare în funcție de imunitatea fiecărei persoane în parte. Ei atrag atenția populației asupra faptului că avantajele vaccinării sunt foarte mari. Pacientul vaccinat poate dezvolta boala, dar într-o formă mai ușoară, în vreme ce pacientul nevaccinat poate face o formă gravă de rujeolă, care să dea complicații care, în unele cazuri, pot să ducă la deces.

About Tehno Redactor

3 comments

  1. Ce vorbești!? DSP ascunde de fapt că medicii de familie nu prea s-au ocupat de vaccinări si tot ce face dsp-ul e să facă hârtii, nu -i vede nimeni pe angajați. Trimite Vlada numai controlul pe capul tuturor, că sa ii amendeze, dar sa sa îi îndrume, sa ii verifice, sa ii sprijine nicidecum.

  2. Unii… are treburi mai importante! Prostioarele si barfele le ocupa tot timpul!

  3. Tinut la secret ????? dar ce e institurie militarizata? trebuie spus adevarul cu ce ne confruntam !

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: