Home / Administratie / 31 de cereri de purcei din partea potențialilor crescători din Vaslui, prin programul de sprijin lansat de guvern

31 de cereri de purcei din partea potențialilor crescători din Vaslui, prin programul de sprijin lansat de guvern

Un număr de 31 de cereri au fost înregistrate de Direcția Agricolă din partea celor care vor să crească porci din rasele Bazna sau Mangalița, în baza programului de sprijin lansat pentru acest an de guvern. Din păcate, până acum nu s-a înscris niciun procesator care ar fi dispus să preia în final porcii crescuți la minim 130 de kilograme în vederea abatorizării.

Micii fermieri din județul Vaslui par interesați de programul de sprijin lansat de guvern pentru încurajarea creșterii de porci din rasele autohtone Mangalița și Bazna. Până acum, la nivelul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, au fost depuse 31 de cereri pentru 340 de purcei de minim zece kilograme pe care ar urma să-i primească de la cei cu mătci din cele două rase. De partea cealaltă, în urma celor 86 de adrese trimise către toate primăriile din județ, au fost identificați 16 fermieri care ar putea livra purceii celor dispuși să-i crească.

Din păcate, nu s-a înscris niciun procesator din județul nostru, din cei trei care abatorizează porci. Este posibil ca unul din ei să accepte să intre în acest program de sprijin”, ne-a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Potrivit acestui program de sprijin, crescătorii de porci din rasele Bazna si Mangalita, care își desfășoară activitatea în sectorul producției primare, vor primi cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 și maxim 10, pentru creștere, îngrășare și livrare către un procesator cu care au încheiat contract în acest sens. Purceii pentru creștere și îngrășare sunt preluați de procesatori de la furnizori, în baza unui contract de livrare, și transportați crescătorilor de porci.

Ajutorul de minimis oferit celor care livrează purceii pentru creștere este de 250 lei pentru fiecare animal. Crescătorii vor trebui să livreze cel puțin jumătate dintre animalele crescute către un procesator, la o greutate de minim 130 de kilograme/porc. Prețul minim ce trebuie oferit de procesator crescătorilor va fi de 11 lei/kg în viu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: