Home / Administratie / Buget de aproape 100 de milioane de lei pentru municipiul Vaslui

Buget de aproape 100 de milioane de lei pentru municipiul Vaslui

Autoritățile locale ale municipiului Vaslui vor avea la dispoziție un buget de aproape 100 de milioane de lei în acest an. Puțin peste 16 milioane de lei vor merge în investiții, restul sumei fiind necesară funcționării aparatului propriu și instituțiilor aflate în subordinea primăriei și a Consiliului Local.

Aproape la fel ca și anul trecut, Primăria Vaslui se va putea baza pe un buget de 99,5 milioane de lei în acest an, 75% din sumă provenind din sume defalcate din TVA și impozit pe salarii. Din taxele și impozitele locale, precum și din diverse sume atrase, cum ar fi concesiuni și vânzări de bunuri, autoritățile locale vasluiene vor încasa aproximativ 25 de milioane de lei.

Conform legislației în vigoare, bugetul a fost lansat pe site-ul primăriei în dezbatere publică. La mijlocul lunii februarie, va fi supus la vot în cadrul Consiliului Local în vederea aprobării acestuia”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Din cele aproape 100 de milioane de lei prevăzute în buget, 16 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții. Cele mai importante proiecte vor fi bazarul și târgul auto, pentru care vor fi alocate în acest an patru milioane de lei, reparații capitale pe strada Republicii, ale căror costuri se ridică la două milioane de lei, reabilitarea zonei centrale cuprinsă între Sinagogă și strada Hușului, investiție ce se cifrează la 2,1 milioane de lei. De asemenea, refacerea îmbrăcăminții asfaltice din cartierul 13 Decembrie, evaluată la 1,5 milioane de lei, este pe lista de priorități a autorităților locale. Nici capitolul învățământ nu va fi neglijat de primărie, investițiile în unitățile școlare urmând a se ridica la în acest an la 1,5 milioane de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: