Google+
Home » Justitie » Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit ieri, ascunsă în buzunarul pantalonilor unui cetățean din Republica Moldova, o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Germania.

Alexei C., în vârstă de 39 de ani a vrut să treacă frontiera în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedes. În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă în buzunarul pantalonilor lui Alexei C., o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noștri au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în anul 2017, din Republica Moldova, de la un conațional ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: