Home / Social / Concurs de eseu, poezie și pictură pe sticlă la Bârlad, organizat de Școala Vasile Pârvan Bârlad și Biserica Domneasca

Concurs de eseu, poezie și pictură pe sticlă la Bârlad, organizat de Școala Vasile Pârvan Bârlad și Biserica Domneasca

Timp de două săptămâni 50 copii, prin intermediul a 15 profesori și învățători, și-au prezentat creațiile: eseuri, poezii, pictură pe sticlă și prezentări powerpoint, în cadrul concursului “Unirea: libertate și unitate“. Concursul fost posibil datorită unui parteneriat dintre Școala Vasile Pârvan Bârlad și Biserica Domneasca, el reprezentând faza locală.

Evenimentul a fost acreditat de Patriarhia Română, sectorul Teologic – Educațional cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie, episcopul Hușilor, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. Conceptul se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național “Hristos împărtășit copiilor”. Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de țară și de Biserică și de a-i educa pe copii în sensul valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale.

Departajarea copiilor a fost efectuată în funcție de niște criterii clare stabilite. Evaluarea participanților s-a făcut de o comisie formată din preotul paroh Teodor Ștefănică, profesoara de religie Ana Olaru și profesoara de limba română Eugenia Crețeanu.

Zilele trecute a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia toți copiii au primit diplome și rechizite. Au fost recompensați cu cărți de beletristică, cărți de religie, iconițe, pixuri și multe altele. Profesorii care au participat la acest concurs au primit diplome și câte o carte de rugăciuni editată de Episcopia Hușilor.

La creații literare (poezie și eseu) au luat premiul I Alexandru Tufaru și Andrada Vlasie (ambii de la clasa VII A). Premiul II a fost primit de Miruna Tătaru și Ana Maria Vârlan. Locul III a fost atribuit elevilor Robert Iacomi și Oana Bucătaru.

La pictură pe sticlă și icoane au participat nu mai puțin de 30 de copii. Au luat premiul I Olivia Apopei, Cristina Buzamăt, Nicoleta Feraru, Georgiana Bontă și Andrada Mimbler . Premiul doi a fost primit de Irma Profir, Bianca Jacotă. Au primit premiul III elevii Ilaria Chiriac și Teodora Frangulea.

Copii de la clasele a VII-a au întocmit șase prezentări powerpoint cu tema Unirii, sub îndrumarea profesorului Aurelia Juverdeanu. Acestea vor fi anexate pe suport electronic, pe un CD, care va ajunge la episcopie.

Evenimentul a fost primit cu mare bucurie de toți cei implicați: elevi și profesori. Învățătoarea Menda Bandac s-a declarat încântată de legătura dintre biserică și școală. Elevul Robert Iacomi a spus că vrea să participe în continuare, cu speranța că va ajunge să dispute faza pe țară.

“Mulțumim Preasfințitului Ignatie pentru că ne-a dat binecuvântarea de a organiza acest concurs. A fost o reușită și sperăm să câștigăm și faza pe episcopie pentru a merge la Patriarhia Română”, a declarat pentru Est News Teofil Ștefănică, preotul paroh de la Biserica Domneasca.

Faza pe episcopie va avea loc în perioada 1 Februarie – 1 Mai , iar faza patriarhală (pe țară) în intervalul 1 – 21 mai. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: