Home / Sanatate / Cum e pus carul înaintea boilor la Spitalul ”Beldiman” Bârlad. Brambureală maximă la spitalizarea de o zi

Cum e pus carul înaintea boilor la Spitalul ”Beldiman” Bârlad. Brambureală maximă la spitalizarea de o zi

Cu chiu cu vai, Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad a reușit să amenajeze un compartiment special pentru spitalizarea de o zi a bolnavilor. Conducerea instituției s-a preocupat nolens-volens de această investiție, dar a uitat un lucru: să aibă pregătit din timp personal medical care să supravegheze pacienții în orele în care sunt internați. A pus carul în fața boilor, cum s-ar zice, în buna tradiție românească a ultimilor ani.

Numărul asistenților medicali din spital este și așa insuficient, iar pentru a fi prezent și pentru spitalizarea de o zi, aceștia ar fi trebui antrenați din timp, susțin surse din unitate. Deși există saloane pentru spitalizarea în acest regim a pacienților ce apar în secțiile medicală, chirurgie, ortopedie și ginecologie, deocamdată spitalizarea de zi este mai mult teoretică. Excepție face secția medicală, unde există un asistent medical care supraveghează pacienții în acest compartiment. În schimb, cei cu afecțiuni ce țin de chirurgie, ortopedie și ginecologie, fie sunt internați prea puțin, fie mai mult rămân în grija Domnului.

În aceste condiții, ce eficiență poate să aibă internarea de zi în spitalul bârlădean? A trecut o lună de la inaugurarea compartimentului, timp în care echipa managerială nu a reușit să identifice soluția prin care pacienții cu indicație de internare de o zi să fie monitorizați permanent de personalul medical.

“La această oră, compartimentul funcționează cu personal din secții, în limita timpului disponibil”, a explicat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Interesant ar fi de aflat opinia Direcției de Sănătate Publică Vaslui în legătură cu acest subiect. Suntem în imposibilitatea de a o oferi cititorilor noștri. Redactorii Est News nu se află pe lista ziariștilor aplaudaci ai acestei instituții. Iar directoarea Mihaela Vlada s-a supărat iremediabil pe noi după ce am dezvăluit opiniei publice scandalul lenjeriilor nespălate de la spitalul bârlădean, la a cărui mușamalizare DSP a contribuit decisiv.

Și cum prietenia dintre DSP și Spitalul ”Beldiman” este una de notorietate, așa încât rufele murdare, și la propriu și la figurat, dispar ca prin farmec ori de câte ori e necesar, este foarte posibil ca eventualele controale (dacă se vor face) la compartimentul internări de zi să iasă foarte bine pe hârtie. Evident, în beneficiul conducerii spitalului și în detrimentul bârlădenilor. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. Nu sunteti aplaudaci ai acestei institutii dar stiti voi a carei institutii sunteti.100 la suta cenzurati asta ca deh adevarul doare

x

Check Also

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se apropie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: