Home / Justitie / O bandă de hoți terorizează comuna Bogdănița

O bandă de hoți terorizează comuna Bogdănița

de Mihaela NICULESCU

Mai multe familii din satul Cepești, comuna Bogdănița, stau cu frica în sân din cauza unei bande de hoți care încearcă să pătrundă în locuințele oamenilor din comună.

O femeie din sat a surprins la timp hoții care încercau să deschidă ușa cu o rangă. Săteanca a avut noroc atunci, pentru că nu era singură acasă. L-a strigat pe soțul său, aflat în altă încăpere a casei, iar hoții au fugit. Femeia a reușit să-i vadă atunci și să-i recunoască peste câteva zile, când au revenit.

Am auzit zgomote în casă și am crezut că este soțul, care dormea în acea noapte în casa nouă. L-am strigat destul de tare și probabil că hoții, care încercau să intre în casă, s-au speriat. Am ieșit repede afară și i-am zărit. Erau vreo patru-cinci. La câteva zile, au revenit. Am avut noroc că m-a sunat vecina să-mi spună că cineva a aruncat salam câinelui ei și s-a temut să nu fie aceiași hoți care intraseră în curtea mea. M-a pus în gardă, așa că am stat de pază și când au intrat din nou în ograda mea, am ieșit și iarăși au fugit. Nu vă pot spune prin ce frică am trecut și încă trec eu și soțul meu. Nu cred că întâmplător au venit la mine. Eu am o pensie mică, dar soțul meu are o pensie bunicică. E posibil ca hoții să fi știut acest lucru. La noi în sat poștașul lasă pensiile oamenilor adunați la magazin și oricine poate trage cu ochiul la cupoane!”, le-a povestit femeia, redactorilor Est News, sub protecția anonimatului.

Aceasta bănuiește că între hoții care au vizitat-o și niște comercianții ambulanți care umblă prin comună cu pilote de vânzare, și de la care a cumpărat și ea, există o legătură.

În urmă cu câteva zile, înainte ca hoții să intre în gospodăria mea, au venit la poartă și chiar aproape că s-au poftit în casă doi bărbați care vindeau pilote. M-au convins să cumpăr și greșeala mea a fost că nu am fost inspirată să nu-i las să vadă de unde iau banii. Comercianții au reținut locul unde țin pensia și cred că s-au întors în două rânduri, noaptea, pentru a mă jefui”, a mai spus femeia.

Când vânzători de pilote, când amatori de fier vechi

Lucrurile nu s-au oprit aici, însă. Pentru ai deruta pe săteni și a-i pune pe o pistă falsă, hoții ale căror fețe le văzuse femeia, s-au întors după vizitele nocturne, încercând să o convingă că, de fapt, ei sunt în sat pentru a cumpăra deșeuri electrocasnice.

Într-o dimineață, m-am trezit la poartă cu câțiva indivizi care m-au întrebat dacă nu am de vânzare frigidere și aragazuri vechi, că ei ar fi interesați de așa ceva”, a mai declarat femeia. Aceasta i-a recunoscut după fizionomie, așa că, de frică să nu mai treacă prin clipe acele din zilele trecute, a hotărât să meargă la poliție și să facă o sesizare, deoarece nici ea nici soțul nu se mai pot odihni noaptea de frica hoților.

A fost deschis dosar penal pentru tentativă de furt, în urma unei sesizări din partea unei persoane din satul Cepești. Ancheta este în curs. Se fac cercetări sub supravegherea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Chiar dacă poliția a intrat pe fir, oamenii nu-și găsesc liniștea și vor ca persoanele dubioase care fie bat la porțile lor, fie sar noaptea în curți să fie prinse.

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: