Home / Social / Proprietarii cu al treilea autoturism și samsarii de mașini au scăpat de impozitul de 10%

Proprietarii cu al treilea autoturism și samsarii de mașini au scăpat de impozitul de 10%

Proprietarii cu mai mult de două autoturisme sau samsarii de mașini nu vor mai plăti impozitul de 10% propus de ministerul Finanțelor în toamna anului trecut.

Autorii proiectului de lege argumentau, la vremea respectivă, că persoanele fizice care vor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la doi ani trebuie să plătească acest impozit mărit, pentru “descurajarea operațiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziționate în spațiul intracomunitar și revândute în România”.

Potrivit OUG nr. 79/2017, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2018, paragraful care introducea această obligație nu mai există, astfel că interdicțiile nu mai sunt valabile.

Prin eliminarea timbrului de mediu, la începutul anului trecut, s-au înregistrat valori extrem de ridicate de înmatriculări de mașini second-hand în țara noastră.

Potrivit informațiilor ANAF, în anul 2016, s-a constatat că există persoane fizice neînregistrate fiscal, care au deținut în proprietate și au tranzacționat, fiecare, un număr ridicat de autoturisme (10-50 autoturisme): “În anul 2016, 1.152 de persoane fizice au operat un număr mai mare de trei înmatriculări de autoturisme, iar 63 de persoane fizice dețineau în proprietate un număr de 50 autovehicule rulate. Ca urmare a faptului că aceste persoane desfășoară o activitate economică, dar nu se autorizează potrivit legii, nu se înregistrează fiscal și nu declară veniturile realizate din desfășurarea activității, considerând că autoturismele vândute sunt din patrimoniul personal, pentru care nu se datorează impozit, se impune luarea unor măsuri care să prevină astfel de situații”, mai arătau reprezentanții Fiscului. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: