Google+
Home » Justitie » Bucurie mare pentru polițiștii vasluieni: sporuri de până la 10% pentru risc și suprasolicitare neuropsihică

Bucurie mare pentru polițiștii vasluieni: sporuri de până la 10% pentru risc și suprasolicitare neuropsihică

MAI a adoptat sporuri salariale de până la 10% pentru polițiști, conform unui comunicat transmis, ieri, de instituție. Majorările acestea sunt prevăzute să se aplice începând de la 1 februarie, adică vor ajunge în buzunarele polițiștilor în salariile din martie.

Ordinul prevede acordarea sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, de la 5% la 10%, pentru mai multe categorii de polițiști decât în prezent, spun cei de la MAI: polițiștii de la acțiuni speciale, criminaliștii și cei care îndeplinesc atribuții specifice de cercetare la fața locului, în domeniul pirotehnic sau prin utilizarea câinilor de serviciu.

„Mărimea concretă a procentului sporului pentru risc și solicitare neuropsihică pentru fiecare categorie de personal se stabilește anual în limita fondurilor bugetare. În acest an, valoarea sporului va fi cuprinsă între 5% și 20% în funcție de condițiile de desfășurare a activității”, se arată în comunicat.

De asemenea, în ordin se regăsește și acordarea unei indemnizații pentru pază și supraveghere de 5% din salariul de funcție pentru personalul care asigură paza, escortarea și supravegherea persoanelor reținute sau arestate preventiv, pentru timpul efectiv prestat în aceste condiții.

În anul 2018, se va aplica în continuare plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau în zilele de sărbătoare legală, menținându-se și toate celelalte sporuri, indemnizații și drepturi de echipament și hrană.

„Astfel, venitul salarial net al personalului MAI nu va scădea în 2018, ci va crește cu până la 4-5% începând cu luna ianuarie 2018, pentru angajații care își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă”, au mai arătat reprezentanții MAI. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: