Home / Administratie / UPS!!! O asociație care are sediul acasă la primarul Boroș, fondată de soția acestuia, vrea bani publici pentru organizarea de ”activități culturale”!
Dumitru Boros și sotia sa, Carolina Boros, la una dintre intalnirile în care s-a pus la punct infiintarea ”A FI” Barlad

UPS!!! O asociație care are sediul acasă la primarul Boroș, fondată de soția acestuia, vrea bani publici pentru organizarea de ”activități culturale”!

de Simona MIHĂILĂ

Scântei și tensiuni în ședința de alaltăieri a Consiliului Local Bârlad, pe marginea unui proiect de hotărâre prin care consilierilor li s-a cerut să aprobe alocarea unei sume de bani pentru o activitate în spatele căreia se află ”A FI! – Asociația Femeilor Intreprinzătoare” Bârlad.

Andrei Huiban

”Dragobete vs. Valentine’s Day” – este titlul nevinovat al acestei activități, a cărei organizare necesită suma de 500 de lei. Nimic extraordinar, nici din acest punct de vedere.

Tot pe ordinea de zi a ședinței de alaltăieri se afla și un proiect privind încheierea unei colaborări între Consiliul Local Bârlad și această asociație. În baza colaborării, municipalitatea bârlădeană ar urma să promoveze și să susțină din bani publici diverse activități derulate de ”A FI”. Acest din urmă proiect nu a mai intrat în dezbatere întrucât primarul Dumitru Boroș, inițiatorul, a decis în ultimul moment să-l retragă de pe ordinea de zi.

Gestul său, pe care a refuzat să-l explice, s-a clarificat de la sine în momentul în care consilierul Andrei Huiban (PSD), l-a întrebat pe primar dacă este adevărat că sediul social al ”A FI” este acasă la el.

În mod suspect, primarul Boroș s-a eschivat de la un răspuns clar, rămânând fără replică și în momentul în care un alt consilier, Georgică Motrea, pe care l-a făcut ”șmecher”, i-a tăiat-o scurt: ”Șmecher ești dumneata, care ai fundații la domiciliu și umbli după finanțări publice”.

Carolina Boroș, soția primarului, fondator și vicepreședinte al Asociației ”A Fi”

Ce intenții are primarul Dumitru Boroș în legătură cu această fundație, ne abținem să comentăm. Cert este că, în urma verificărilor noastre la Registrul Comerțului, reiese că, într-adevăr, Asociația ”A FI” are sediul pe adresa de domiciliu a primarului Dumitru Boroș.

De pe site-ul www. jurisprudenta.com mai aflăm că asociația a fost înscrisă Registrul Special privind Asociațiile și Fundațiile aflat la Grefa Judecătoriei Bârlad, pe 22 februarie 2017 și că membru fondator este chiar soția primarului, Carolina Boroș.

Asociația ”A Fi” și-a făcut simțită prezența în spațiul public la câteva zile după ce Dumitru Boroș a ieșit primar. Chiar noi am scris, în iulie 2016, despre

Dumitru Boros și sotia sa, Carolina Boros, la una dintre intalnirile în care s-a pus la punct infiintarea ”A FI” Barlad

întâlnirile în care membrii asociației au pus la punct detaliile privind înființarea asociației, la una dintre aceste întâlniri luând parte însuși primarul. Ca niște adevărate femei întreprinzătoare, membrele ”A Fi” își propuneau să acționeze ”rapid” pentru accesarea de fonduri europene, să lanseze activități cu caracter umanitar, să-și pună amprenta decisiv în viața orașului.

Nici pomeneală la acel moment de vreo vorbă care să demaște intenția de a se agăța de bugetul public al Bârladului.

Titulatura în sine a asociației vorbește de ”femei întreprinzătoare”. Or, cum anume se manifestă acest spirit întreprinzător? A merge cu mâna întinsă la autoritățile orașului ca să-ți finanțeze ”mesele rotunde” nu necesită nicidecum spirit întreprinzător, ci doar tupeu.

About Simona Vasile

One comment

  1. Daca se poate de ce nu ar incerca?Barladenii platesc impozite si taxe asa ca se gasesc bani.

x

Check Also

De anul viitor, bârlădenii ar putea să-și utilizeze cardul pentru cumpărăturile făcute la piață

Direcția pentru Administrarea Piețelor Parcărilor ...

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: