Google+
Home » Justitie » E plin județul de bețivani inconștienți la volan!

E plin județul de bețivani inconștienți la volan!

Doar într-o singură zi, polițiștii vasluieni au prins în trafic trei indivizi beți praf, la volan, în urma testelor reieșind concentrații incredibile ale alcoolemiei.

Unul dintre cei care au pus în pericol viața altor șoferi, dar și pietoni, este din orașul Negrești. În vârstă de 47 de ani, individul a fost oprit de polițiștii negreșteni, pe 1 februarie, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 248 B. În urma verificării cu alcooltestul a reieșit că bărbatul avea o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui si cei ai Postului de Poliție Lipovăț, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Lipovăț, care conducea un autoturism pe D.J. 245 A, în localitatea Lipovăț. A fost testat cu fiola, concentrația de alcool pur în aerul expirat fiind de 0,45 mg/l.

Un alt bețiv, de data aceasta din Bârlad, a reușit să și producă un accident rutier, după ce a avut tupeul să urce la volan și să se plimbe chiar pe Bulevardul Republicii, principala arteră rutieră a urbei. Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre producerea evenimentului, iar echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că individul, de doar 27 de ani, emana halenă alcoolică. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Toate cele trei persoane au fost conduse la unități medicale pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice, sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: