Home / Justitie / Caz dubios la spitalul bârlădean: un bărbat înjunghiat în spate a refuzat să fie consultat de medicul legist și a cerut să plece urgent din spital

Caz dubios la spitalul bârlădean: un bărbat înjunghiat în spate a refuzat să fie consultat de medicul legist și a cerut să plece urgent din spital

de Mihaela NICULESCU

Bărbat de 28 ani din localitatea Găiceana, județul Bacău, a fost adus în weekend cu ambulanța la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, după ce a fost înjunghiat pe la spate de un adolescent din sat, cunoscut tuturor pentru caracterul său violent. Medicul urgentist de gardă l-a direcționat către secția chirurgie, după ce a fost consultat și s-au făcut analizele prevazute în protocolul de urgență.

“Bărbatul, în vârstă de 28 ani, a fost adus cu ambulanța pe 3 februarie, la orele 22.00, și prezenta multiple plăgi înjunghiate în regiunea cervicală și torace, în special în spate. Pacientul a ajuns în sala de operație unde i s-au curațat și suturat plagile. Pacientul este internat în secția chirurgie fiind în afara oricărui pericol”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Victima a povestit reporterului Est News că sâmbătă seară se afla în barul din Găiceana și că, la un moment dat, îmbătat de aburii alcoolului, un consătean de 17 ani a început să se lege de mai mulți clienți ai barului. Ulterior, s-a iscat un adevărat scandal. Bărbatul s-a trezit că a fost atacat pe la spate cu un cuțit de adolescentul respectiv, cunoscut în comună pentru faptele sale încriminate de lege: furturi, loviri și chiar altercații asupra oamenilor legii.

Cu toate că ar fi fost posibil ca la acestă oră pacientul să nu mai fie în viață dacă lama cuțitului ar fi fost înfiptă mai adânc, într-o zonă vulnerabilă, victima nu vrea să se prezinte la medicul legist pentru a intra în posesia unui certificat medico-legal. Chiar cu riscul de a-și plăti spitalizarea în acest caz. Mai mult, pacientul a cerut să fie externat pe propria răspundere, cu toate că medicii i-au recomandat să mai stea în spital câteva zile.

„Nu-mi trebuie niciun certificat medico-legal pentru că nu-mi folosește la nimic. Agresorul e vai de capul lui, sărac și nu ar avea de unde să-mi dea bani. Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață și sunt convins că la câte are la activ, acest băiat v-a plăti cu închisoarea”, ne-a explicat bărbatul înjunghiat.

About Simona Vasile

x

Check Also

Spitalul din Bârlad are mașini noi, dar pacienții vor fi transportați cu ambulanțe casate de SAJ

Parcul auto al Spitalului de ...

Nimeni nu dorește postul de director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad?

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

Medicii de familie au vaccin antigripal gratuit pentru imunizarea populației, în special a grupelor de risc

Medicii de familie din județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: