Google+
Home » Justitie » Cheltuielile medicale ale polițiștilor răniți vor fi decontate și dacă se fac în sistemul sanitar privat

Cheltuielile medicale ale polițiștilor răniți vor fi decontate și dacă se fac în sistemul sanitar privat

Plata și decontarea cheltuielilor cu tratamentul și recuperarea polițiștilor răniți se va putea face și în unitățile medicale din sectorul privat, dacă un proiect de act normativ aflat acum în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va intra în vigoare. Cei de la minister subliniază că piața serviciilor medicale din România a evoluat mult din 2009 până azi și nu ar strica luarea în considerare și a serviciilor din sectorul privat.

„Pentru polițiștii răniți, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata  sau decontarea cheltuielilor cu asistența medicală, tratamentul și măsurile de recuperare medicală realizate în țară și în  alte  condiții decât cele prevăzute la alin.(1)„, e prevederea din proiect ce se vrea introdusă în Ordinul MAI nr. 24/2009.

Ca să înțelegem mai exact care sunt condițiile de acum, în ordin scrie că polițistul rănit beneficiază de asistență medicală, tratament și măsuri de recuperare medicală în unități sanitare ale Ministerului Sănătății, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și autorității judecătorești.

Așadar, acum beneficiază doar de decontarea acestor plăți la stat, iar nu și la privat. În nota de fundamentare a proiectului se arată că condițiile de acum sunt restrictive în raport cu cât de mult s-au diversificat serviciile medicale din țara noastră în sectorul privat. De aceea, e recomandabilă luarea în considerare a extinderii sferei plății și decontării cheltuielilor medicale și dincolo de condițiile din prezent. (Sursa: avocatnet.ro)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: