Google+
Home » Sanatate » Gripa, care a ucis deja câțiva români, pune stăpânire pe județul Vaslui. Iată unde sunt cele mai multe cazuri!

Gripa, care a ucis deja câțiva români, pune stăpânire pe județul Vaslui. Iată unde sunt cele mai multe cazuri!

Variațiile mari de temperatură au favorizat apariția virozelor, cu sau fără complicații, dar și a gripei, în județul Vaslui. Până acum au fost confirmate zece cazuri de gripă, jumătate dintre acestea înregistrându-se numai la Bârlad. Restul pacienților internați sunt la Spitalul Județean Vaslui (patru) și la Spitalul din Huși (un caz).

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător încât, în ultimele săptămâni, gripa a ucis deja patru români. Medicii insistă ca populația să se prezinte la doctor încă de la debutul simptomelor și, cel mai important, să nu-și autoadministreze antibiotice.

Virusurile și bacteriile sunt foarte active în această perioadă și, din păcate, în județ au apărut și noi cazuri de meningită.

În județul Vaslui au fost înregistrate, de la începutul anului, trei noi cazuri de meningită. Un pacient a fost diagnosticat cu meningită virală, unul cu meningită bacteriană și al treilea cu meningococemie. Sunt afecțiuni care pot evolua rapid. Este important ca oamenii să se prezinte imediat la spital în cazul în care au febră, greață, vărsături, dureri musculare și articulare”, ne-a declarat Eduard Popica, prefectul județului Vaslui.

Din păcate, statistica infecțiilor este cu atât mai tristă cu cât au fost înregistrate și cazuri de rujeolă. În ultima lună, au apărut 37 de cazuri noi: 16 în mediul urban și 21 în mediul rural. Cel mai mic pacient are o lună, iar cel mai în vârstă, 41 de ani. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: