Google+
Home » Administratie » Câți dintre actualii parlamentari vasluieni ar pica testul psihologic? Avizul psihologic, obligatoriu pentru cei care vor să fie senatori și deputați

Câți dintre actualii parlamentari vasluieni ar pica testul psihologic? Avizul psihologic, obligatoriu pentru cei care vor să fie senatori și deputați

Parlamentarii ar putea nevoie de aviz psihologic la depunerea candidaturilor la Senat și la Camera Deputaților, dacă un poiect de lege care prevede această obligativitate va fi adoptat.

Actul normativ este argumentat de faptul că mai multe categorii de angajați prezintă un astfel de aviz atunci când vor să se încadreze pe un post, fie la stat, fie în cadrul unor firme private. Astfel, și parlamentarii, care obțin mandatul din partea cetățenilor pe care îi vor reprezenta, ar trebui să dețină un aviz psihologic:

“Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care acesta își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării. Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și alte acte, și pentru toate aceste motive, deputați și senatorii trebuie să fie apți”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Proiectul prevede ca avizul psihologic să fie inclus obligatoriu în dosarul de candidatură, depus de fiecare partid politic, alianță sau organizație care susține candidatul respectiv. (Paul ALEXA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: