Google+
Home » Invatamant » Elevii vasluieni scapă de insipidele corn și lapte! Fructele proaspete, iaurtul și covrigii din făină integrală le vor lua locul

Elevii vasluieni scapă de insipidele corn și lapte! Fructele proaspete, iaurtul și covrigii din făină integrală le vor lua locul

Guvernul a adoptat joi, printr-o Hotarare, modul de aplicare si de finantare a Programului pentru scoli al Romaniei, in perioada 2017-2023. Pentru anul scolar 2017-2018, limita valorica zilnica/prescolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru portia de fructe si legume; 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie.

Produsele care pot fi distribuite prescolarilor si elevilor sunt:

  • Fructe si legume: mere, pere, struguri de masa, prune, morcov, pastarnac, telina radacina, sfecla rosie, ardei grasi, castraveti proaspeti.
  • Lapte si produse lactate: lapte de consum fara adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fara adaos de lapte praf ( iaurt, lapte acru, lapte covasit, chefir, sana si alte sortimente de lapte fermentate sau acrite).
  • Produse de panificatie: corn sau baton din faina integrala; covrigi simpli sau biscuiti uscati din faina integrala fara adaos de zahar, indulcitori si alti aditivi alimentari.

Pe parcursul saptamanii, unui prescolar/elev i se vor acorda gratuit 2 portii de fructe si/sau legume, 2 portii de lapte, o portie de produse lactate si 5 portii de produse de panificatie. Pentru asigurarea diversitatii, portia de fructe si/sau legume va fi insotita de o portie de biscuiti si/sau covrigi uscati, iar portia de lapte si produse lactate va fi insotita de corn si/sau baton. In cazul in care unitatile de invatamant nu dispun de spatii de depozitare, portia de produse lactate poate fi inlocuita cu o portie de lapte.

Programul pentru scoli al Romaniei cuprinde si o serie de masuri educative care insotesc distributia fructelor, legumelor, laptelor si produselor lactate pot fi realizate si anume: organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui, la expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare; organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si legume si lapte si produse lactate, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume si de lapte si produse lactate sau de activitati educative practice.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: