Home / Administratie / Incalificabil! Comercianți acuzați că-și fac nevoile printre blocuri, din pricină că primăria nu le-a pus la dispoziție WC, deși încasează chirii

Incalificabil! Comercianți acuzați că-și fac nevoile printre blocuri, din pricină că primăria nu le-a pus la dispoziție WC, deși încasează chirii

de Mihaela NICULESCU

De mai bine de zece zile, pe esplanada din fața Halei Centrale a Bârladului, mai mulți comercianți din diverse județe ale țării au închiriat teren pentru a-și amplasa tarabele la care să vândă cani și farfurii ieftine, mult căutate de bârlădeni pentru sărbătoarea Moșilor de iarnă. Primăria a încasat sume frumușele, dar a uitat un lucru important: să le pună la dispoziție și un minimum de utilități, respectiv apă curentă, pubele pentru gunoi și grup sanitar.

În consecință, comercianții s-au văzut nevoiți să-și facă nevoile printre blocurile din împrejurimi, uneori chiar în scările de bloc și seara mai ales, printre tarabele din Piața ”Sf. Ilie”.

Totul se întâmplă spre indignarea locuitorilor din zonă, dar și a piețarilor care descoperă ”surprizele” la primele ore ale dimineții, când vin să vândă la piață.

„Eu vând în piață, am o tarabă pentru care plătesc chirie. De mai bine de o săptămână, când ajung dimineața sunt nevoit să curăț mizeria făcută de cei care vând străchini, comercianți de prin țară care dorm în mașini, și-și fac nevoile pe unde apucă”, ne-a declarat cu revoltă un comerciant bârlădean.

 

Doar la Bârlad au pățit rușinea asta

Direct sau mai voalat, vânzătorii ambulanți se apără și spun că s-au văzut constrânși de situație să se ușureze pe domeniul public sau prin scările de bloc. Și ei sunt nemulțumiți, la rândul lor, că Primăria Bârlad nu le-a oferit condiții, deși le cere taxe și că Bârladul este singurul oraș în care au pățit rușinea asta, de când fac comerț ambulant.

”Noi plătim taxă pentru tarabă la primărie, dar nu am văzut nicio toaletă ecologică prin preajmă. Este un WC în piață, dar ca să dau un leu de patru ori pe zi, nu mi se pare corect. Plătim trei lei chirie pe metru pătrat și normal ar fi ca primăria să ne asigure măcar o toaletă. În alte orașe ni se pun la dispoziție toate condițiile pentru un comerț civilizat. În parte, bârlădenii care sunt nemulțumiți au dreptate. Din păcate mașina mea nu este dotată cu grup sanitar”, a explicat un comerciant din vestul țării.

Este al doilea an când acest târg al Moșilor de iarnă se organizează la Bârlad. Deși nu este patronat de primărie, instituția a dat curs solicitărilor venite din partea comercianților de veselă din alte județe, mai ales că asta înseamnă un venit la bugetul public. Din păcate, acest incident a pus orașul într-o lumină proastă. E clar că spiritul gospodăresc și stofa de gazdă civilizată lipsesc complet la nivelul conducerii urbei. Condițiile medievale cu care își tratează oaspeții, cărora le mai iau și taxe pe deasupra, nu au nimic de-a face cu imaginea idilică promisă în campania electorală.

About Simona Vasile

4 comments

  1. Domnilor de la primaria Barlad. Ati trecut astazi prin piata? Ati vazut ca s-a mutat balciul si tiganeala la noi: toate dubele pline cu copii si tigani sunt urcate pe platou in mijlocul pietii obstructionand trecerea oamenilor; si-au amplasat corturile tiganesti in mijlocul orasului. De ce nu ii primesc cei de la Iasi, Focsani, Husi, Vaslui? pentru ca ei isi respecta concetatenii nu ca ai nostri care le dau amplasare pe o luna cu trei lei metrul patrat si se crede ca se rezolva problemele financiare ale primariei cand de fapt s-a rezolvat “interesul” acela gras. Unde este serviciul economic, circulatie, protectia copilului, Sanipid – toti bugetari platiti de contribuabili.
    Sunt atat de mizerabili incat dimineata in jurul dubelor si pe platoul din piata vezi pungi cu scutece, resturi de mancare si mai nou isi fac nevoile in castroane si le arunca apoi (sa intrebati angajatii de la salubris). Noaptea dau drumul motoarelor masinilor si nu poti dormi de zgomote si nu poti lasa un geam deschis din cauza noxelor.
    Suntem un oras al nimanui! Pe nimeni nu intereseaza nimic. Doar inainte de alegeri sunt agitati cei interesati si trec prin piata. Rusine!

  2. Domnilor de la primaria Barlad, mai bine incurajati comerciantii barladeni si nu bozgorii pentru ca noi platim taxele si impozitele locale. Stim ca exista un mare “interes” la mijloc, dar o sa mai aveti nevoie de voturi curand. Cum ati putut da pe o luna de zile amplasare acestor mari evazionisti si in acest punct al orasului. Nu mai exista al punct? (in spatele pietei, in talcioc). “Marii” comercianti, vin, iau banii, pleaca si lasa in urma mizerie si teroare. Au stricat toate trotuarele si au facut din piata 9 mai WC public. O tiganie ordinara!
    Domnilor de la primarie, v-am votat sa ne protejati nu sa ne desfiintati! Rusine!

  3. TIGANIE …..mai jegurilor protejati si incurajati comerciantii locali de la care incasati taxe si impozite lunar ,nu tiganii care fac evaziune fiscala si nu elibereaza clientului bon fiscal……ALO ANAFULE SE VEDE ,SE AUDE ?

  4. Asta e barladul.Sau cumparat toalete ecologice si stau legate cu lanturi incuiate.Sunt atatia asistati sociali care pot face curatenie la aceste toalete dar nu se vrea deschiderea lor.Asa primari asa oras.

x

Check Also

Populația ocupată civilă a județului Vaslui va fi peste trei ani de numai 123.300 persoane

Județul Vaslui se va clasa în următorii ani pe ...

Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui face toate diligențele pentru recuperarea obligațiilor fiscale ...

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: