Home / Administratie / La Vaslui s-a rezolvat ceea ce Primăria Bârlad nu reușește! Vasluienii își pot achita și online taxele și impozitele locale

La Vaslui s-a rezolvat ceea ce Primăria Bârlad nu reușește! Vasluienii își pot achita și online taxele și impozitele locale

Dorința a mii de vasluieni care preferă să-și plătească online taxele și impozitele la bugetul local a fost împlinită: de pe 5 februarie, cetățenii municipiului reședință de județ au posibilitatea de a se achita de plata contribuțiilor financiare și prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Primăria Vaslui a reușit să le pună cetățenilor la dispoziție două secțiuni de plată cu autentificare (disponibilă de alaltăieri) și una fără autentificare.

Pentru secțiunea de plată cu autentificare sunt necesare nume de utilizator și parolă, ce vor fi puse la dispoziție de primărie (prin Serviciul Finanțe Publice Locale), în urma unei solicitări făcute de fiecare contribuabil.

Obținerea datelor de logare se poate face și online (fără a mai fi nevoie de cerere la primărie), metoda fiind chiar mai simplă (pașii sunt indicați după accesarea site-ului www.ghiseul.ro).

Plata online a contribuțiilor la bugetul local este, în special, avantajoasă pentru cetățenii ocupați, care nu au timp de pierdut la ghișeele primăriilor. Este așteptată de toți cei care nu se pot învoi de la serviciu, dar și de pensionarii care au deprins lucrul cu computerul.

La Bârlad, fostele autorități locale au decis încă de acum trei ani aderarea la Sistemul Național Electronic de Plată, pentru ca și bârlădenii să poată plăti impozitele prin www.ghiseul.ro. De atunci se bate apa în piuă, adevăratul motiv al amânării nefiind nici acum comunicat opiniei publice. S-a dat vina pe comunicarea defectuoasă cu băncile, pe lipsa banilor, pe lipsa soft-urilor. Ca la Bârlad: delăsare, dezinteres și incompetență. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: