Google+
Home » Administratie » Petiție online pentru amenajarea de piste pentru bicicliști la Bârlad

Petiție online pentru amenajarea de piste pentru bicicliști la Bârlad

Un grup de bicicliști din Bârlad au inițiat recent o petiție online pentru amenajarea de piste pentru bicicliști. Ei sunt revoltați împotriva dezinteresului afișat de conducerea orașului față de lipsa siguranței bicicliștilor în circulația rutieră.

Iată textul petiției, pe care cetățenii urbei o pot semna pe www.petitieonline.ro:

”Prin prezenta petiție dorim să conștientizam autoritatile municipiului Bârlad de importanța construcției de piste pentru biciclete. Bicicliștii nu sunt în siguranță circulând printre mașini, iar mașinile sunt stingherite de prezența în trafic a bicicliștilor. Șoferii sunt nevoiți să-și adapteze viteza chiar și la 10 km/oră pentru a evita accidentele. E incorect!!!

De asemenea, nici pietonii care circulă pe trotuare nu sunt în siguranță, deoarece uneori noi, bicicliștii, suntem nevoiți să mergem și pe trotuare ca să scăpăm de claxoanele șoferilor încurcați de prezența noastră pe carosabil.

În municipiul Bârlad sunt foarte mulți cetățeni care se deplasează cu bicicleta la serviciu. Construirea unor piste unde bicicliștii să se simtă în siguranță ar duce la civilizarea și fluidizarea traficului. Un alt avantaj va fi reducerea poluării, deoarece creșterea siguranței circulației rutiere și instalarea calmului participanților la trafic va încuraja cetățeanu să renunțe la mașină în favoarea bicicletei.

Din pacate, deși am adus la cunoștinta celor din conducerea Bârladului această doleanță a noastră, se pare că nu se dorește aceasta investiție.  În Bârlad, în acest moment, sunt peste 1.500 de persoane care circulă cu bicicleta și alte câteva sute în comunele învecinate care fac naveta la Bârlad cu bicicleta.

Vă invităm, dragi concetățeni, să semnați această petiție pentru ca autoritățile municipiului să ia în considerare necesitățile acestei categorii destul de numeroasă de participanți la trafic. Binevenite ar fi și pistele pentru biciclete în Grădina Publică și în Parcul Teatrului, pentru copiii și pentru adulții care vor să facă mișcare. Credem că este timpul ca domnul Primar Dumitru Boroș și Consiliul Local Bârlad să se preocupe de aceste aspecte care ne fac viața mai frumoasă și mai sănătoasă”.

Deși în broșura de campanie electorală a primarului Dumitru Boroș, amenajarea de piste pentru biciclete era cap de listă la capitolul proiecte pentru tineret, după aproape doi ani de mandat nu s-a realizat niciun metru de pistă.

”Voi amenaja piste pentru bicicliști pe o lungime de cel puțin 12 kilometri. Prima avută în vedere este proiectul abandonat al pistei FEPA – stadion ”Rulmentul” – Grădina Publică. Pistele vor fi amenajate prioritar pe arterele principale, astfel încât bicicleta să se constituie și într-un mijloc de transport alternativ și sigur” – promitea primarul Boroș în campania electorală, declarație scrisă negru pe alb în broșura mai sus menționată. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: