Google+
Home » Administratie » Reîncepe sarabanda dosarelor pentru locuințe ANL, la Primăria Bârlad
Acesta este terenul unde vor fi construite cele 120 de locuințe ANL, dacă guvernanții se vor ține de promisiune

Reîncepe sarabanda dosarelor pentru locuințe ANL, la Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Vestea aproape ireală că guvernanții au dat undă verde construirii a trei blocuri prin Agenția Națională a Locuințelor (ANL), în cartierul Bariera Puiești din Bârlad, a reînviat speranțele a mii de locuitori ai urbei de a avea un acoperiș deasupra capului. Pe ușa primăriei locale este un du-te-vino neîntrerupt al celor care vin fie să se intereseze, fie să-și reînnoiască dosarul, fie să se înscrie pe listele de așteptare. Pe lista de așteptare sunt deja câteva sute de familii care tot speră de zece ani să aibă o astfel de locuință.

Politicienii au tot promis în ultimii ani că se vor construi noi blocuri ANL la Bârlad, dar dacă la nivel declarativ lucrurile erau excelente, în realitate totul a fost doar minciună. Recent, edilul șef al Bârladului a declarat cu mare bucurie că lucrările la celebrele 120 de locuințe din Bariera Puiești vor începe în acest an, sperând să marcheze astfel o mare bilă albă în mandatul său. E foarte posibil ca Dumitru Boroș să fi uitat că în 2010, pe când era consilier local, a mai avut loc o licitație pentru execuția lucrărilor, în urma căreia firmei câștigătoare i s-a predat amplasamentul, realizându-se chiar și organizarea de șantier. Mai mult de atât, banii pentru investiție au fost prinși în bugetul pe 2011. Corespondența pe această temă dintre deputatul Adrian Solomon și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului din acea vreme poate fi citită aici.

Totul s-a dovedit a fi o păcăleală, căci banii promiși de Elena Udrea pentru construcția blocurilor în cauză nu au ajuns niciodată la Bârlad.

 

De când așteaptă, bârlădenii au îmbătrânit și nu mai îndeplinesc criteriul de vârstă

Cu toate acestea, bârlădenii așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă de data aceasta minunea se va înfăptui. Între timp, jumătate din numărul celor 600 de persoane care

Acesta este terenul unde vor fi construite cele 120 de locuințe ANL, dacă guvernanții se vor ține de promisiune

s-au înscris cu mai mulți ani în urmă pe lista celor ce solicită o locuință ANL nu mai întrunesc condițiile prevăzute de lege. În primul rând, au depășit vârsta maximă

de 35 de ani, criteriu de bază pentru atribuirea unei astfel de locuințe.

Un alt criteriu important se referă la domiciliu, solicitantul trebuind, neapărat, să aibă domiciliul în Bârlad. La aceste două criterii, pentru care punctajul acordat este destul de mare, se mai adaugă și alte criterii care pot crește punctajul și șansele solicitantului: studii, venituri, să nu dețină sau să nu fi deținut o locuință în proprietate, să fie căsătorit, număr de copii, etc.

Cei interesați pot consulta Legea 152/1998, legea locuințelor ANL. Dacă lucrările de construcție a celor trei blocuri cu garsoniere și apartamente cu două camere vor începe în acest an, în scurt timp 120 de familii (numărul unităților locative ce sunt prevăzute să se construiască) se vor muta în casă nouă. Sus, în deal, va fi casa celor care au depus cereri, asta dacă vor avea norocul să întrunească punctaje suficient de mari pentru a se număra printre primii 120 de pe listă.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: