Home / Sanatate / Decizia conducerii Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” în legătură cu gripa

Decizia conducerii Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” în legătură cu gripa

Numărul cazurilor de gripă în județ este în continuă creștere. Cu toate că, în ultimele săptămâni, din zece cazuri de gripă confirmate doar clinic, cinci au fost spitalizate în secția Boli infecțioase din cadrul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, accesul vizitatorilor nu a fost restricționat.

Deocamdată, spun reprezentanții spitalului, nu se impun măsuri speciale și nici carantina. Pe de altă parte, conducerea Spitalului de Urgență Vaslui, acolo unde au fost internați patru pacienți cu gripă, a decis reducerea programului de vizită, iar în unele secții vizitele au fost interzise.

„În perioada 22 ianuarie – 7 februarie, la spitalul bârlădean au fost internate cinci persoane cu simptomatologie compatibilă cu gripa. Ele au fost confirmate clinic, dintre acestea un singur pacient ridicând suspiciuni clare de gripă. În acest caz au fost recoltate probe pentru a fi trimise spre confirmare Institutului «Cantacuzino». În funcție de numărul cazurilor care vor trezi suspiciuni de gripă, conducerea spitalului va hotărî dacă va lua măsuri de restricționare a accesului în spital. În acest moment, nu a fost un astfel de program și în nici un caz nu s-a pus problema intrării spitalului în carantină”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul Spitalului „Elena Beldiman” în relația cu mass-media.

Numărul afecțiunilor respiratorii în rândul persoanelor din Bârlad și al comunelor limitrofe se menține la un nivel crescut, dar obișnuit pentru această perioadă a anului. Gradul de ocupare a secției Boli infecțioase din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” este de aproape 100%. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bătălia #COVID19 în laborator. EMA a emis recomandările oficiale de „compassionate use” pentru remdesivir, la solicitarea a 4 state membre UE, printre care și RomâniaAdriana Boată

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat un ghid ...

#COVID19. Grupul Novartis în România susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 USDAdriana Boată

Diviziile Novartis Pharma și Novartis Oncology, precum și Sandoz ...

Lupta contra pandemiei COVID-19. Ce măsuri de distanțare socială au adoptat statele europene?Dr. Maria Corbu

Pandemia COVID-19 reprezintă în acest moment o provocare semnificativă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: