Home / Social / Reprezentanții culturii vasluiene le cer primarilor să nu mai arunce banii pe spectacole cu maneliști

Reprezentanții culturii vasluiene le cer primarilor să nu mai arunce banii pe spectacole cu maneliști

Profesorul vasluian Dan Ravaru a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că primarii ar trebui să renunțe la spectacolele costisitoare dedicate Centenarului și să se axeze pe prezentarea personalităților care au contribuit la realizarea Marii Uniri.

Responsabil de activitățile derulate cu ocazia Centenarului Marii Uniri în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, Ravaru a spus că se cheltuie foarte mulți bani pe spectacole, în timp ce pentru alte acțiuni, cu adevărat importante, nu se alocă fonduri.

”Sunt bune și spectacolele, dar lumea trebuie să știe despre ce e vorba. Să lăsăm maneliștii sau nu știu ce artiști plătiți cu mii de lei. Cu acești bani, organizăm zeci de simpozioane, în care să vorbim despre oamenii locului, adevărate personalități ale istoriei naționale. Județul Vaslui a dat un mareșal și 14 generali în Primul Război Mondial și acest lucru trebuie promovat. Dacă nici în perioada aceasta a Centenarului nu vom reuși să trezim puțin patriotism la români, va fi trist. Ar fi bine să se organizeze manifestări în care să ne promovăm valorile, în care să vorbim despre patriotism”, a declarat Dan Ravaru. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: