Google+
Home » Administratie » Primul bloc ANL din Bârlad pică bucată cu bucată!

Primul bloc ANL din Bârlad pică bucată cu bucată!

de Mihaela NICULESCU

La 15 ani de când a fost dat în folosință, blocul ANL din strada Vasile Pârvan, din Bârlad, dă semne clare de oboseală. Semnele sunt vizibile de mai mult timp, dar autoritățile locale par a nu le vedea. Asta în condițiile în care o parte din chiriile încasate de la acești locatari ajunge în bugetul local, pentru a fi direcționată tocmai către investiții pentru blocurile ANL.

Chiriașii nu se tem decât că bucățile din fațada imobilului ar putea în scurt timp să pună vieți în pericol. Nu sunt indignați că pereții din interior au început să crape, cât de faptul că umezeala provenită de la ploi și ninsori s-a infiltrat atât de mult încât pereții exteriori și balcoanele au început să fie afectate. Cele mai deteriorate sunt balcoanele celor care locuiesc în capetele imobilului. Colțurile balcoanelor sunt măcinate de umezeală și dacă nu se va interveni, cu siguranță, părți ale acestora se vor prăbuși.

Primăria se plânge că nu are bani și cu siguranță nu va avea sumele necesare unei reabilitări din temelii a blocului, inclusiv pentru reabilitarea termică. De aceea, întreținerea periodică a acestui imobil, care se află din 2015 în administrarea primăriei, s-ar impune. Este greu de înțeles cum din sumele încasate anual din chirii municipalitatea nu reușește decât să facă o deratizare pe an. Locatarii își amintesc vremea în care S.C. CUP S.A. era administratorul blocului și regretă parcă vremurile acelea în care, de bine de rău, se mai înlocuiau neoanele arse, geamurile sparte și chiar se mai zugrăvea pe casa scării.

Încă din prima parte a mandatului, primarul Dumitru Boroș declara că are în vedere constituirea unei echipe de verificare a chiriașilor și a legalității șederii acestora în blocurile ANL. Poate că, în timpul mandatului Boroș, vor ajunge și în acest bloc reprezentanți ai Primăriei, pentru a constata cât de mult s-a deteriorat de când a fost dat în folosință și pentru a lua măsurile necesare, ajutați evident și de fondurile încasate de la chiriași.

În ultimii 15 ani, în Bârlad, s-au construit patru blocuri ANL, iar timpul își spune cuvântul. Cel mai vechi însă e blocul ANL din strada Vasile Pârvan, imobil care are nevoie urgentă de minime investiții. Acesta se află în zona 0, în preajma blocurilor CFR, viitorul ghetou al orașului și relicva fostului ghetou, care stă acum la aerisit până se găsesc bani pentru reabilitare. Până atunci, poate se vor găsi sume pentru refacerea fațadei blocului ANL, dar și a aleilor din jurul său, pline de noroi atunci când plouă.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: