Google+
Home » Sanatate » Tăcere suspectă la Spitalul ”Beldiman” în legătură cu rezultatele la concursul de angajare. De ce nu sunt făcute publice numele câștigătorilor?

Tăcere suspectă la Spitalul ”Beldiman” în legătură cu rezultatele la concursul de angajare. De ce nu sunt făcute publice numele câștigătorilor?

Transparenta maximă” la Spitalul „Elena Beldiman”! Publicarea rezultatelor concursurilor, desfășurate și finalizate de mai bine de o săptămână, se lasă așteptate. Cu excepția rezultatelor obținute la proba scrisă – și nici acestea nu sunt toate – site-ul și avizierul spitalului  nu oferă nicio informație.

Luni, la două zile după ce a avut loc ultima probă pentru ocuparea mai multor posturi (economist, asistente, infirmiere etc.) la avizierul spitalului a apărut, meteoric, un teanc de foi (lipite una peste alta, la colț) care, după câte am aflat, ar fi conținut rezultatele concursului. Foile afișate într-o evidentă bătaie de joc au dispărut subit, după două ore. De parcă cineva ar avea un interes să țină secret numele câștigătorilor. Despre publicarea rezultatelor pe site, nici pomeneală, deși a trecut o săptămână de când concursul s-a încheiat.

În urma verificării dosarelor doritorilor care s-au înscris pentru postul de economist, o singură candidată a întrunit condițiile pentru a candida. Absolut întâmplător, aceasta avea taman vechimea cerută de șase ani și șase luni, această condiție făcând diferența dintre ea și celelalte persoane înscrise. Candidata se numește Andreea Maria Vladu, însă bârlădenii nu pot afla ce prestație a avut la concurs. Nici măcar la proba scrisă, unde rezultatele au fost publicate în cazul concurenților pentru alte posturi, dar nu și în cazul ei. Dar nu putem pune acest lucruri decât în baza … unei erori nevinovate. Ca ”fapt divers”, candidata are același nume de familie cu al medicului anatomopatolog Adelina Vladu și cu al medicului urgentist Cristian Vladu. Sursele noastre din spital spun că ar fi vorba de nora celor doi.

Tot ca fapt divers, candidata care a obținut cea mai mare medie la proba scrisă pentru ocupare postului de asistent medical la laboratorul de explorări funcționale este Iuliana Cojocari. Candidata este soția medicului ortoped Vasile Cojocari.

Având în vedere omisiunile din listele cu rezultatele publicate după prima probă a concursului, precum și faptul că, după o săptămână de la încheierea tuturor probelor, rezultatele finale nu au fost făcute publice, ziarul Est News a înaintat conducerii Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad o adresă, în baza Legii nr. 544/2002, privind liberul acces la informații publice, prin care am solicitat să ni se comunice rezultatele concursului. Așteptăm cu viu interes un răspuns. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: