Home / Social / (VIDEO) Tragedie! Un bărbat a ars scrum, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări

(VIDEO) Tragedie! Un bărbat a ars scrum, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări

de Daniel MICU

De un sfârșit cumplit a avut parte un bătrân de 78 de ani din localitatea Secuia. Trupul său a fost găsit carbonizat în locuința, care s-a aprins de la coșul de fum defect. Incendiul a fost observat cu întârziere de către vecini, care s-au trezit în zgomotul azbestului care pocnea pe casă.

Ieri dimineață, un bărbat din Secuia a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor. Casa vecinului său, un bărbat de 78 de ani, ardea ca o torță și nimeni nu se putea apropia pentru a stinge vâlvătaia. Flăcările înalte de câțiva metri cuprinseseră locuința și întreg acoperișul. La un moment dat, acesta s-a prăbușit, spre disperarea oamenilor, care și-au dat seama într-un târziu că proprietarul rămăsese captiv în locuință.

Numai pompierii, sosiți la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă, au reușit să stăpânească focul și să ajungă la bătrân. Din păcate, era prea târziu. I-au găsit trupul carbonizat, în camera în care acesta dormea.

Din primele cercetări se pare că totul a pornit de la coșul de fum defect. Cel mai probabil, incendiul izbucnise cu câteva ore înainte, s-a manifestat la interior și a cuprins, treptat, toată locuința. Zgomotul plăcilor care pocneau i-a alertat pe vecini, iar când au văzut flăcările uriașe s-au temut ca focul să nu ajungă și la casele lor. Practic, bătrânul nu a avut nicio șansă.

”Soția m-a trezit și a spus că se aude pocnind. Am ieșit în curte, am crezut că s-a întâmplat la noi ceva. Am văzut la vecinul casa în flăcări. Pocnea azbestul și erau flăcări mai înalte decât casa. Ardea de ceva timp. Am sunat la 112 și am anunțat. Nu am știut dacă vecinul ieșise sau a fost scos. L-au găsit mort în casă. L-a surprins focul, fumul, nu a putut să se salveze!”, a declarat Vasile Filip, vecin.

Ore întregi pompierii s-au luptat cu flăcările. ”La sosirea noastră, incendiul se manifesta violent atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței, planșeul fiind prăbușit. Din informațiile primite de la vecini, am aflat că proprietarul se află încă în casă, așa că am intervenit pentru căutarea/salvarea lui. Din păcate, l-am găsit decedat. Incendiul a fost localizat și lichidat, cauza probabilă fiind un coș de fum defect”, ne-a declarat adjutant șef Costel Manolache, comandatul Gărzii de Intervenție al Detașamentului de Pompieri nr 1 Vaslui.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: