Google+
Home » Sport » HC Vaslui întâlnește duminică CSM Focșani, în Liga Zimbrilor

HC Vaslui întâlnește duminică CSM Focșani, în Liga Zimbrilor

Handbal Club Vaslui joacă duminică, de la ora 18.300, în Liga Zimbrilor, pe terenul formației CSM Focșani. Meciul are o încărcătură deosebită, ambele echipe aflându-se în zona de play-out, iar în faza următoare a competiției se vor lua în considerare doar punctele obținute în fața echipelor din aceeași parte a clasamentului. HC Vaslui ocupă locul 13 (direct retrogradabil), cu 13 puncte, în timp ce CSM Focșani e pe 10, cu 17 puncte, loc care ar salvă echipă de emoțiile barajului.

HC Vaslui a obținut un singur punct în 2018, împotriva celor de la CS Politehnica Iași. Etapa trecută, cu Dinamo, vasluienii au pierdut cu 28 – 30. Echipa pregătită de Bozo Rudic a arătat multe lucruri bune și a condus în ambele partide. Cu ieșenii HC Vaslui avea la pauză 15 – 12 și a pierdut cele trei puncte pe final, cu trei goluri consecutive ale gazdelor. În față bucureștenilor HC Vaslui a avut avans de trei lungimi, scor 25 – 22. Finalul de meci a adus din nou cote de dramatism, iar adversarii s-au impus în cele din urmă.

CSM Focșani a avut un început de an mult mai bun, cu patru puncte din șase posibile, în fața unor adversari incomozi. În prima partidă din 2018 a dispus de CS Minaur Baia Mare, scor 28 – 21. A urmat apoi o remiză cu Dunărea Călărași, scor 21 – 21, după ce a condus și la patru goluri.

Bilanțul meciurilor directe o arată ca favorită clară pe HC Vaslui, care s-a impus în opt din cele nouă întâlniri de până acum. Ultima oară, în tur, vasluienii au câștigat cu 28 – 23 pe teren propriu. A fost a cincea victorie consecutivă împotriva adversarilor de duminică, al căror succes datează tocmai din aprilie 2016.

Lupta din subsolul clasamentului este destul de aprigă, doar CS Politehnica Iași părând condamnată la retrogradarea directă, având numai cinci puncte. În schimb, există o diferență de doar cinci puncte între ocupanta locului nouă și echipa de pe 13, cealaltă poziție retrogradabilă.

CS Minaur Baia Mare are 18 puncte, urmată de CSM Focșani cu 17 puncte. Urmează trei echipe cu același număr de puncte. CSU Suceava, CSM Făgăraș și HC Vaslui au toate câte 13 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: