Home / Politic / Proiectul deputatului USR Mihai Botez, pentru implicarea tinerilor în viața politică

Proiectul deputatului USR Mihai Botez, pentru implicarea tinerilor în viața politică

Deputatul USR Mihai Botez a organizat, ieri, o conferință de presă la sediul cabinetului său parlamentar de la Bârlad, în care a expus cele mai importante direcții în care partidul său a promis să acționeze încă din campania electorală.

Prima prioritate a partidului constă într-un pachet de modificare a legilor electorale, una dintre promisiunile Uniunii Salvați România în campania electorală fiind accesul mai facil al noilor partide în viața politică. Debirocratizarea administrației, un pachet de legi elaborat de „Comisia de Tăiat Hârtii 2” își propune să facă mai ușoară interacțiunea cetățenilor cu instituțiile statului. Legea Transplanturilor, o inițiativă ce dorește să transparentizare accesul la organe și evitarea unor situații ca cele dezbătute în media în ultima vreme de asemenea se află pe lista de priorități. O lege prin care fiecare cetățean să fie informat de decontările făcute de CNAS în numele său este de asemenea pe lista de priorități, cu un potențial de a face sistemul de sănătate mai accesibil cetățenilor. Ultima pe listă, dar nu cea din urmă, legea adopțiilor, o serie de modificări care să scurteze drumul copiilor din orfelinat în familia adoptivă.

”Totuși, dorința mea este să mă adresez astăzi în legătură cu un proiect în care m-am implicat personal, cu toată energia, despre care am deplina convingere că va contribui direct și indirect la consolidarea democrației și a valorilor europene în România. O prioritate personală și o inițiativă legislativă cu potențialul de a schimba în bine, puțin câte puțin viața politică, este inițiativa propusă de mine, intitulată informal «Constituția. Busola democrației». Propunerea mea este ca fiecare cetățean să primească o constituție și o broșură explicativă la împlinirea vârstei de 18 ani. Am convingerea că această inițiativă, cu un impact bugetar scăzut, va stimula tinerii să se implice mai mult în viața politică. Dat fiind faptul că încrederea în Parlament, cât și în Guvern, este la cote foarte joase, orice inițiativă în acest domeniu este mai mult decât bine venită”, a declarat deputatul Botez.

Parlamentarul USR a mai precizat că a obținut semnăturile necesare de la colegii săi din toate partidele parlamentare, inițiativa având mari șanse de a se transforma în lege chiar în această sesiune parlamentară. (S.M.)

About Simona Vasile

x

Check Also

Vasluienii mai au 7 zile la dispoziție să se înscrie pentru a vota la prezidențiale în străinătate

Cei care nu se vor ...

Mesajul exasperat al USR Bârlad în legătură cu străzile orașului: ”Primăria peticește drumurile continuu, fără nicio strategie”

Încercările disperate ale conducerii Primăriei ...

(Facsimil) PSD Bârlad a făcut anunțul oficial: șoseaua de centură a Bârladului intră în linie dreaptă

Așa cum am anunțat în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: