Google+
Home » Justitie » Concluzia șefului IPJ: sunt prea puțini polițiști în județ

Concluzia șefului IPJ: sunt prea puțini polițiști în județ

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, comisar-șef Doru Panțiru, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția funcționează cu un deficit de personal de 20 la sută, lucru care afectează activitatea polițiștilor.

“Este clar că suntem afectați, din moment ce activitatea care ar trebui să fie desfășurată de trei polițiști este desfășurată doar de unul. Așteptăm să vedem câți dintre absolvenții din promoția de anul acesta vor veni să lucreze la Vaslui”, a declarat Doru Panțiru.

El a precizat că în cursul anului trecut IPJ a traversat “momente dificile” din cauza pierderilor masive de personal înregistrate odată cu pensionarea unui număr mare de polițiști.

“Pierderi mari am înregistrat la dispozitivul de ordine publică, unde lipsurile au fost suplinite cu personal din Cadrul Inspectoratului de Jandarmi și de la Inspectoratul Poliției de Frontieră. Din fericire nu am înregistrat infracțiuni stradale deosebit de grave”, a mai spus Panțiru.

Șeful IPJ a făcut referire și la scăderile de venituri pe care polițiștii le vor înregistra, începând de anul acesta. El a spus că din datele pe care le are până acum, nu vor fi înregistrate diminuări salariale, dar că polițiștii vor pierde din venituri, din cauza neacordării sporului de permanență, lucru care a creat nemulțumire în rândul polițiștilor: “Salariul nu va scădea, însă veniturile vor fi diminuate, pentru că de la 1 ianuarie nu se mai acordă acel spor. Poate sunt colegi supărați, pentru că atunci când pierzi ceva nu-i atât de simplu. Am putea lua în calcul și anumite plecări din sistem, dar nu am semnale în sensul acesta”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: