Google+
Home » Justitie » Din ce în ce mai multe mașini în județul Vaslui: creștere cu 30% a numărului de mașini din județ, în ultimii cinci ani

Din ce în ce mai multe mașini în județul Vaslui: creștere cu 30% a numărului de mașini din județ, în ultimii cinci ani

În ultimii cinci ani, numărul de mașini înmatriculate în județul Vaslui a crescut cu 30%, în timp ce numărul de permise eliberate a crescut cu 20%.

“Este o creștere mare, în condițiile în care străzile au rămas la fel. Ținând cont de aceste lucruri, ne concentrăm asupra zonelor care prezintă risc rutier, am încercat să identificăm locurile în care se petrec cele mai multe accidente și tipologia conducătorilor auto predispuși la evenimente rutiere. Am făcut și vom continua să facem acțiuni în sistem integrat cu toate instituțiile care au atribuțiuni în domeniul circulației, pentru reducerea numărului accidentelor”, a menționat comisarul Sergiu Anton, șeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Într-un raport al IPJ privind accidentele rutiere petrecute pe drumurile publice din județul Vaslui în cursul anului trecut se arată că au fost înregistrate scăderi față de anul 2016 la principalii indicatori. Astfel, se constată scăderi atât la numărul accidentelor grave, cât și la numărul persoanelor decedate sau grav rănite în urma evenimentelor rutiere.

Au fost înregistrate în schimb creșteri în ceea ce privește numărul persoanelor care s-au urcat la volan în stare de ebrietate. Astfel, în cursul anului 2017, nu mai puțin de 300 de conducători auto au fost depistați băuți la volan.

“Această creștere este cauzată de intensificarea acțiunilor desfășurate de polițiști. Am încercat să avem o abordare diferită, reducând numărul sancțiunilor și acționând mai mult pe cauzele generatoare. Poliția nu are un plan de amenzi, vrem să ne axăm mult pe prevenție”, a declarat șeful IPJ Vaslui, comisar-șef Doru Panțiru. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: