Google+
Home » Sport » Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad, bronz la Cupa “Prosport” Focșani

Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad, bronz la Cupa “Prosport” Focșani

Atletic Club Bârlad a reușit ieri o nouă clasare pe podium la un turneu de fotbal juvenil. Grupa 2007 a clubului bârlădean a cucerit bronzul la Cupa “Prosport” Focșani, după ce a trecut în finala mică a campionatului de aur de LPS Galați. Atletic Club Bârlad s-a impus cu 3 – 2 după lovituri de departajare, după ce la finalul timpului de joc regulamentar scorul era 1 – 1.

Competiția a adus la start opt echipe, împărțite în două grupe a câte patru. Pe lângă echipele locale Prosport Focșani și LPS Focșani au mai contribuit la o bună propagandă a fotbalului Atletic Club Bârlad, Didi Junior Iași, LPS Galați (două echipe), LPS Buzău și CSM Râmnicu Sărat.

Toți copiii au primit medalii și toate echipele s-au ales cu un trofeu. Echipele clasate pe primele două poziții în cele două grupe au disputat campionatul de aur, în timp ce echipele de pe locurile trei și patru au luptat în campionatul de argint.

Atletic Club Bârlad a fost plasată în grupa B, în cadrul căreia a înregistrat două succese și un eșec, golaveraj 16 – 11. Bârlădenii au început în forță turneul, cu o victorie categorică în fața celor de la CSM Râmnicu Sărat, scor 9 – 2. A urmat însă un duș rece cu LPS Galați 2, scor 3 – 7. În ultima partidă din grupe bârlădenii au învins LPS Focșani cu 4 – 2. Ca urmare a rezultatelor obținute Atletic Club Bârlad a reușit să se claseze pe locul doi în grupa B și a disputat semifinalele campionatului de aur. Nu au avut sorți de izbândă, fiind surclasați de Didi Junior Iași, scor 0 – 3.

“Am avut o grupă echilibrată, cu echipe bune. Am început turneul bine și am câștigat autoritar prima partidă. În partida următoare, cu LPS Galați, am condus cu 1 – 0 și am avut chiar o ocazie bună de a ne desprinde. Din păcate, după ce adversarii au reușit întoarcerea scorului, copii au fost debusolați și am comis multe greșeli, atât individuale cât și de echipă. Ne-am revenit în ultima partidă din grupă, când am condus ostilitățile de la un capăt la altul. În semifinale Didi Iași a reușit să marcheze la toate cele trei șuturi avute pe poartă, dar scorul nu arată realitatea. Au fost mai buni, dar și noi am avut destule ocazii de a marca. În finala mică am reușit să ne luăm revanșa în fața gălățenilor și am reușit să arătăm că scorul din grupe a fost o întâmplare. Am condus cu 1 – 0 și am mai avut o bară și alte două situații singuri cu portarul, dar din păcate nu le-am fructificat și ne-am trezit egalați. Din fericire am reușit să ne impunem în cele din urmă după loviturile de departajare. Ar fi fost dureros pentru copii să nu încheie turneul cu o victorie, cu o mulțumire sufletească că au terminat pe podium. A fost o experiență utilă, fiecare adversar ne dă mai multă experiență și copiii au ocazia să pună în practică ce învață la antrenamente. Evoluăm atât individual cât și ca echipă și sunt mulțumit de copii. Dar mereu este loc de mai bine și sunt convins că pot mai mult. Trebuie să învețe de mici să nu se mulțumească cu puținul, să dea tot ce pot pe teren”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: